Възстановява се ползването на вода за питейни нужди в две тополовградски села

  • 22 август 2024 09:43

  • 135
  • 1
Възстановява се ползването на вода за питейни нужди в две тополовградски села
© pixabay

Възстановява се ползването на вода за питейни нужди в тополовградските села Синапово и Княжево, съобщиха от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Хасково. Тя бе наложила ограничението заради наднормено съдържание на уран във водата в мрежата.

Нови проби от две точки на измерване в Зона за водовземане - Синапово са установили, че съдържанието на показателя "естествен уран" е съответно 27,4 и 28,9 микрограма на литър при пределно допустима норма 30,0 микрограма на литър. Така водата вече отговаря на изискванията на Наредба №9 на здравното министерство.

Жители от Великотърновско блокираха пътя Русе - Плевен

Предписание за спиране на използването на вода от ВиК мрежата за пиене и готвене бе издадено за двете села от РЗИ още на четвърти ноември 2021 година.  

Последвайте канала на

Росица Валентинова
135 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.08.22 | 10:02

1
Най-попyлярното и eфeктивно сpeдство за отслабванe в света блокиpа апетита и човек отслабва без усилия. Сега няма нужда да ходите на диeти, да ходите на фитнeс, да се измъчвате от глад. Помага на абсолютно всички, пpосто опитайте и завинаги ще забpавите за излишните килогpами. Ето това лeкаpство:----> use.my/ketoex

Добави коментар

Водещи новини