Три версии за мелето в Халкидики

  • 20 август 2024 08:47

  • 1035
  • 1
Три версии за мелето в Халкидики
©

Има три възможни версии за мелето с Кирчо Руския в Гърция. Това са рекет, дрога или неизяснени финансови взаимоотношения, коментираха криминалисти пред „Телеграф“.

Междувременно властите в Ханиоти съобщиха, че четирима от задържаните вече са пуснати от ареста. Сред тях е собственикът и още трима негови служители. Други четирима остават в ареста и се разследват за опит за убийство, предаде гръцката обществена телевизия ЕРТ, цитирана от БНР.

По оперативни данни още отпреди година се зародил конфликт между Руския и Иво Белгиеца, който имал финансово изражение. Двамата обаче не се виждали редовно, а основно през летния сезон. Според хора от МВР е напълно възможно да става въпрос за искане на по-големи отчисления от сенчест бизнес. Медиите в Гърция също загатват за мафиотска връзка. „Избраният повод – забавената поръчка е само искрата, която е търсена, за да се разрази мелето. Тези хора от години ходят в Гърция, повечето имат имоти там на подставени лица и на роднини, досега не са демонстрирали подобна агресия“, смятат полицаи.

Каква е версията на българите, участвали в мелето в Халкидики?

Интересното според криминални експерти е, че охраната в бара на Белгиеца е основно от руски граждани. Смята се, че при екшъна няколко от гардовете духнали и в момента никой не може да ги открие.

ЕРТ добави пък, че вече е сигурно, че поне двама от тримата охранители на заведението, които избягаха и се издирват, са гръцки граждани, но с български произход. Те са попадали в полезрението на гръцките власти и в миналото заради изнудване и рекет на нощни клубове за охрана срещу заплащане. Единият дори е бил арестуван през 2021 г. за стрелба пред нощен клуб в Солун, а другият е членувал в забранената вече профашистка гръцка партия "Златна зора".

Що се отнася до действителните причини за инцидента ЕРТ съобщава, че гръцките власти са установили, че собственикът на фирмата, притежаващ бара, всъщност е подставен човек на мафиот в България, с когото предполагаемият български наркотрафикант, започнал скандала, си съперничи и искал да предизвика инцидент, за да навреди на бизнеса на бара в района на Ханиоти на Халкидики, който се разигра малко преди полунощ в петък срещу събота.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1035 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.08.20 | 09:05

1
Соломон Паси опрости 6 милиарда долара на Ирак. С инфлацията 18 милиарда. Защо не е съден?

Добави коментар

Водещи новини