Овладян е пожарът в подножието на връх Бакаджик край Ямбол

  • 19 август 2024 21:07

  • 210
  • 0
Овладян е пожарът в подножието на връх Бакаджик край Ямбол
© Булфото

Овладяно е разпространението на пожара в подножието на връх Бакаджик край Ямбол. Дежурни екипи огнеборци остават на мястото и през нощта, заради опасността от разпалване на нови огнища, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Татяна Павлова, цитирана от БТА. 

Огънят тръгна в ранния следобед в сухи треви и храсти. Заради силния и сменящ посоката си вятър се разпростря на голяма площ между селата Калчево, Победа и местността Бакаджик. Заради трудно проходимия терен, гасенето се извършваше основно на ръка. 

Пожар пламна в трудно достъпна местност в подножието на връх Бакаджик край Ямбол

Няма опасност за близките села, както и за защитената местност в лесопарк "Бакаджик", която попада в "Натура 2000", увериха от полицията и кметът на община Тунджа Станчо Ставрев. От всички страни пламъците са обградени от широки просеки, направени от земеделска техника.

"Овладян е огънят, но може би ще продължи до късно вечерта да гори. Огънят е тръгнал от средата на едно сухо дере. Най-вероятно е умишлен палеж. Всичко е сухо, не сме излезли от опасната пожарна обстановка", коментира кметът на село Калчево Митко Димитров. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
210 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини