Протест в Искър заради некачествен пътен ремонт

  • 08 август 2024 08:03

  • 532
  • 2
Протест в Искър заради некачествен пътен ремонт
© Нова телевизия

Жители на град Искър излязоха на протест рано тази сутрин. Поводът за недоволството им е състоянието на отсечка, която е част от републиканската пътна мрежа и минава през града. Хората не харесват направения ремонт на настилката, която вече се е деформирала.

След пренасочването на трафика заради ремонта на главен път Е79 по отсечката през населеното място дневно минават около 3500 превозни средства, от които най-много са тировете. Протестиращите разказват, че лошото състояние на пътя се вижда с просто око.

„Всичко започна, след като пътят се превърна в обходно трасе на пътя Мездра-Ботевград. Товарното движението се увеличи многократно и се образуваха неравности по платното”, обясни директорът на АПИ – Плевен Йордан Първанов. Той подчерта, че в момента се подготвя ремонт на ремонта, като той ще е за сметка на изпълнителя, тъй като пътят е в гаранция.

Протести заради минаването на тирове през „Петрохан“

„Липсата на комуникация в държавата е довела до това в момента всички ние да страдаме. 90% от къщите са нацепени”, отбеляза кметът на града.

Събралите се хора попитаха шефа на АПИ коя е фирмата изпълнител на проекта. Първанов отговори, но протестиращите заявиха, че всъщност фирмата е местна и обвиниха властите, че не искат да кажат името на собственика ѝ. „Ако фирмата е наела подизпълнител, аз не мога да коментирам”, посочи директорът на АПИ – Плевен.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
532 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.08.08 | 08:24

2
не може да бъде, некачествен ремонт в нашата страна. Това е някакъв прецедент
Асен

2024.08.08 | 08:13

1
Фирмите на ПП ДБ

Добави коментар

Водещи новини