Комисар Ботева: Всички камери са навън. Заснемат нарушители и през нощта

  • 05 август 2024 21:08

  • 948
  • 2
Комисар Ботева: Всички камери са навън. Заснемат нарушители и през нощта
© Bulphoto (архив)

„Най-тежки са месеците юли и август. В жегите хората са в различно състояние от обичайното. Това води до допълнителни предпоставки за катастрофи“. Това заяви пред БТВ  главен инспектор Мария Ботева от „Пътна полиция“.

„И през тази година трите основни причини за катастрофи са свързани с отнемане на предимството, несъобразяване на скоростта и неправилните маневри. Големият бич е отнемане на предимство – броят на катастрофите е най-голям. Най-много са жертвите след неправилни маневри“, добави тя.

Главният инспектор посъветва хората да правят план преди дълги пътувания, който да включва и почивки.

МВР започва операция за контрол на скоростта по пътищата

„Да има вода в автомобила, да има вода и за автомобила, защото понякога се забравя доливането на охлаждаща течност“, коментира Ботева.

От 5 до 11 август на територията на цялата страна е в ход специализирана полицейска операция за контрол на скоростните режими.

Тя е част от календара на Европейската мрежа на службите на пътна полиция – Родпол (ROADPOL), като аналогични проверки се извършват във всички страни членки на европейската мрежа, съобщават от МВР.

„Всички технически средства, с които разполагаме са изведени, за да извършват контрол на скоростта. Акцията се извършва и в тъмната част на денонощието. Нашите камери улавят нарушения и през нощта“, подчерта Мария Ботева.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
948 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.08.05 | 23:01

2
Пълнене на хазната. Нищо друго.
Верно ли

2024.08.05 | 21:25

1
Защо тогава румънци, молдовци, турци и гастърбайтери от западна Европа продължават да карат, като камикадзета?! Българите в чужбина никой не ги толерира, а тук толерираме чужденците все едно са богопомазани!

Добави коментар

Водещи новини