Водещите новини! Шофьорът, катастрофирал с деца в София: Има 18 криминални регистрации и глоби за 1750 лв. (и още…)

  • 02 август 2024 13:34

  • 1601
  • 0
Водещите новини! Шофьорът, катастрофирал с деца в София: Има 18 криминални регистрации и глоби за 1750 лв. (и още…)
© bTV/Facebook/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 2 август   

 

Честваме 121 години от избухването на Илинденско-Преображенското въстание от 2 август 1903 година.

През януари 1903 година част от членовете на ЦК свикват конгрес в Солун, който взема решение да се вдигне повсеместно въстание в Македония и Одринско. На Смилевския конгрес на Битолския окръг на ВМОРО се решава въстанието да започне в окръга на 2 август (Илинден). Началото на бойните действия в Одринско се определя за 19 август (Преображение), а Серският окръг трябва да се вдигне на 27 септември (Кръстьовден). Следователно се възприема идеята за перманентна революция.

Въстанието обхваща едновременно всички райони на Битолския революционен окръг. Освободени са планински райони на Битолска, Леринска, Костурска, Охридска и Кичевската кааза (околия).

121 години от Илинденско-Преображенското въстание

***


18 криминални регистрации, сред които за кражба на автомобили, и 10 наказателни постановления за нарушения на пътя има шофьорът, който самокатастрофира на столичния булевард „Тодор Александров“ в четвъртък.

При инцидента пострадаха две деца и трима възрастни.

По наша информация нарушенията му на пътя са предимно за превишена скорост. Като натрупаните глоби са за общо 1750 лева. Последното му регистрирано пътно нарушение е от 2021 година, научи bTV.

Мъжът е на 42 години и е осъждан назад във времето.

Катастрофата стана в четвъртък около 18 ч. В колата са били две деца – момчета на 10 и 12 години. Те са откарани в шокова зала в „Пирогов“. Не са пострадали сериозно, но остават за наблюдение в болницата.

Тежко ранен е 26-годишен пешеходец, ударен от колата. Откаран е също в „Пирогов“ в травматичен шок. По-късно от лечебното заведение съобщиха, че е в стабилно състояние. 

Шофьорът, катастрофирал с деца в София: Има 18 криминални регистрации и глоби за 1750 лв.

***


„Само късметът отличава този случай от случая със Семерджиев, тъй като това е изключително оживено място в чак пик и вероятно буквално сантиметри са спасили младежа, който е пресичал", заяви в "Денят започва" Илия Тодоров - Българска асоциация на пострадалите при катастрофи по повод вчерашната катастрофа на столичния булевард "Тодор Александров".

Илия Тодоров за катастрофата на бул. "Тодор Александров": Само късметът отличава този случай от случая със Семерджиев

***


Изслушването ми в комисията за Нотариуса и Пепи Еврото беше някаква маневра на Пеевски, за да замъгли фокуса и да отклони вниманието от себе си. Не проявиха кой знае какъв интерес към това, което исках да им разкажа. Бяха си пуснали през някакви сайтове анонимни информации, с които искаха да създадат интрига. Това заяви Христо Иванов в предаването "Тази сутрин" по бТВ. 

Христо Иванов: Пеевски беше много загрижен за Георги Чолаков, номинира го за конституционен съдия

***


Вчера Пеевски и "Възраждане" направиха мнозинство срещу мен. Пеевски, Костадинов и Денков са едно. Иначе къде е логиката да караш някой си кмет да идва в Народното събрание, какъв орган е парламентът, попита още той.

Борисов: Вчера Пеевски и "Възраждане" направиха мнозинство срещу мен. Да им е честито

***


Откриха човешки скелет в Стара планина

***


Предписания от РЗИ-Пловдив към населението на общините Пловдив и Стамболийски:

„Заради пожара на сметището в Цалапица има завишение на ФПЧ, но останалите показатели са в норма. Данните са от РИОСВ-Пловдив и са на база на измерванията на мобилната станция в Стамболийски и Пловдив през последните часове", съобщи областният управител на Пловдив проф. Христина Янчева след разговор с директора на инспекцията Ивайло Йотков.

Властите в Пловдив: Веднага затворете прозорците!

***


Американският президент Джо Байдън сподели в социалните мрежи снимка на освободените американци в самолета и заяви, че те „са започнали пътуването си обратно в прегръдките на своите семейства”.

„След като преживяха невъобразимо страдание и несигурност, американците, задържани в Русия, са в безопасност, свободни са и започнаха пътуването си обратно в прегръдките на семействата си", написа Байдън в социалната мрежа X.

Вижте освободените американци след историческата размяна на затворници между Русия и Запада

***


Израел съобщи, че е убил ръководителя на военното крило на Хамас в най-новото от поредицата целенасочени действия срещу ръководството на палестинското ислямистко движение, което израелският премиер Бенямин Нетаняху се зарече да унищожи, отбелязва Ройтерс.

Кои са останалите висши лидери и командири на "Хамас"

***


Руски дрон порази автобус в северозападната Харковска област в Украйна, предаде Ройтерс, като се позова на съобщение на областния управител Олег Синегубов. При атаката са пострадали шестима строителни работници, един от които е в критично състояние.

Според областния управител нападението е извършено близо до град Дергачи, на около 40 км от Глибоке – едно от граничните селища, край което Русия отвори нов фронт във войната през май.

Руски дрон порази автобус в северозападната Харковска област, шестима са ранени

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
1601 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини