Д-р Таня Андреева: Разстройствата не са НОРМА

  • 02 август 2024 09:07

  • 628
  • 0
Д-р Таня Андреева: Разстройствата не са НОРМА
© булфото /архив/

Д-р Таня Андреева е лекар, акушер-гинеколог, бивш здравен министър. Нейният професионален коментар е по повод да огромният скандал на Олимпийските игри в Париж затова, че биологични мъже бяха допуснати от МОК да се състезават с жени на боксовия ринг.

Няколко думи за трансмъжете и трансжените.

Биологично тези хора се раждат мъже ХY и жени XX. Това са нашите полови хромозоми, които определят биологичния ни пол и свързаните с него анатомия и физиология- мускулна маса и сила, поведенчески реакции, полови белези и др.

Друг факт е , че транссексуалните попадат и в Международната класификация на болестите, като психично заболяване F64.0 , свързано с разстройство на половия идентитет.

Разстройствата не са НОРМА.

Всеки е свободен да се чувства както иска - като жена, когато е мъж, като мъж, когато е жена, като елф или птичка, когато е човек , но природата и биологичният ни код не се променят само защото на някого му е по-удобно или наистина се чувства различен.

И докато законите и правилата, често се създават от политиците и управляващите различни организации и структури, в интерес на едни или други групи, с гените и хромозомите ни всичко е ясно.

И докато обществата твърдо не се противопоставят на изкривеното НОРМАЛНО, рискуваме бъдещето на децата си и на човешкия род .

P.S. Акушер-гинеколог съм.

Ежедневно съм свидетел на раждането на момичета и момчета- два пола!

Последвайте канала на

Аделина Делийска
628 0

Свързани новини

Водещи новини