Пламен Поюков, директор на ДГС „Катунци”: Пожарът е на гръцка територия, но рисковете остават

  • 23 юли 2024 08:02

  • 732
  • 2
Пламен Поюков, директор на ДГС „Катунци”: Пожарът е на гръцка територия, но рисковете остават
© Кадър - Нова телевизия

Остават притесненията, че пожарът, който гори в планината Славянка в Гърция, може да се прехвърли на наша територия. Огнената стихия е на по-малко от километър от България, а в близост има две села.

„Пожарът е на гръцка територия, но рисковете остават. Пожарникари са на граничната бразда. Има предислоцирани части на жандармерията на територията на Голешово и Петрово. Очакваме да пристигне и специализираната рота за гасене на пожари от Благоевград”, заяви Пламен Поюков, директор на ДГС „Катунци”.

Пети ден е критична ситуацията с пожара на българо-гръцката граница

Пожарът се наблюдава и с дрон.

„Хората са спокойни. Пламъците са на 6-7 км от нас”, заяви Стоян Съботанов, кмет на Голешово.

Последвайте канала на

Калина Христова
732 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.07.23 | 09:43

2
Искате луд сeкc за 3 чaса, силна еpeкция, продължителна липса на еякyлация и повишен тeстостеpон! Сега е възможно и бeзoпасно, лично го изпpобвах! И прочетох за този метод тук:----> use.my/woodman

2024.07.23 | 09:27

1
Летят тротинетки по тротоарите с 40 км/ч. Блъскат деца, трошат глезен, нокаутират граждани. Кога ще почнете да глобявате,? Убийства ли искате първо? Скоро и това ще има, подсилено от КАТ-аджиската небрежност. 50 кг. тротинетка плюс 90 кг. олигофрен върху нея става 130 кг, които са като 500 поради скоростта от 40 км/ч. Това нещо размазва за секунди дете до 10 години само защото ходи по тротоара.

Добави коментар

Водещи новини