Проблеми с водоснабдяването в Радомир

  • 16 юли 2024 09:47

  • 241
  • 0
Проблеми с водоснабдяването в Радомир
© Novini.bg/ Canva

Честите аварии и липсата на достатъчно аварийни екипи във ВиК са причина за проблемите с водоснабдяването в Радомир. Вода в резервоарите има, но водопроводната мрежа е остаряла, в града и в селата авариите са ежедневни, няма и кадри, които да работят по отстраняването им, каза кметът Кирил Стоев.

Само един екип работи по отстраняването на авариите в Радомир. Той е от трима души, двама са пенсионери и в момента са в болничен, работи един, каза кметът Кирил Стоев.

Режим на водата в Радомир

„30 населени места с един екип е доникъде. Това, което се случва – от Перник изпращат аварийни групи, за да помагат на Радомир, но реално това е вече в ръцете на ВиК, не е в ръцете на общината. Общината с каквото може съдейства”.

Предстоят и се извършват в момента най- големите инвестиции във ВиК инфраструктурата в Радомир през последните 30 години. Пред довършване е новият довеждащ водопровод от помпена станция „Опалово”, подменена е голяма част от мрежата на ниска зона, търси се финансиране за средна и висока зона, също така и за ВиК – мрежата в селата, заяви кметът.

„Предстои рехабилитация на част от вътрешната водопроводна мрежа на три села- Гълъбник, Чуковец и Кондофрей, подмяна на довеждащия водопровод за селата Жедна, Касилаг и Негованци, извършва се в момента подмяна на водопроводната мрежа на Извор, предстои подмяна на водопроводната мрежа изцяло на село Друган”, обясни Стоев.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
241 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини