Продължава гасенето на пожара в "Осогово"

  • 15 юли 2024 12:30

  • 235
  • 1
Продължава гасенето на пожара в "Осогово"
© Булфото (архив)

Продължава гасенето на пожара, който възникна на 11 юли в смесена гора в района на с. Коприва, с. Цървендол и с. Преколница, община Кюстендил, съобщиха от полицията. Пожарът е низов и е обхванал площ около 500 декара.

Огънят е локализиран от западния, южния и източния фронт. На терен е тежка верижна техника от фирма "Булплан", с която е направена частична просека от северната страна на пожара. Действията по гасене продължават три противопожарни екипа  и други два с леки автомобили. На мястото са и 11 служители и други три екипа с автомобили за гасене на горски пожари от Държавно горско стопанство "Осогово". Действията на терен се ръководят от директора на Регионалната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" - Кюстендил, комисар Светослав Георгиев.

В края на миналата седмица в Кюстендилска област са загасени 11 пожара, казаха още от полицията. Общо четири от тях са нанесли щети.

Тежка техника помага за потушаването на пожара край с. Преколница

При гасенето на пожар в землището на с. Яхиново, община Дупница, са били спасени от опожаряване 200 дка посеви. Унищожен е бил лек автомобил "Тойота" на автомагистрала "Струма", който се е запалил след катастрофа с друго моторно превозно средство. При други два пожара е изгорял автомобил "Волво", след техническа неизправност, възникнала отново на автомагистрала "Струма", а късо съединение в електрически уред е причина за пожар в къща в гр. Рила. Огънят там е унищожил 15 кв. м покривна конструкция и топлоизолация. 

При пожар в частен имот в Кюстендил са унищожени дърва за огрев и дограма, а огънят е предизвикан от небрежно боравене с открит огън. Десет дка посеви са унищожени при пожар в землището на с. Соволяно, община Кюстендил, а огънят е тръгнал от запалени сухи треви и храсти, казаха още от противопожарната служба.

В страната през изминалото денонощие са потушени общо 228 пожара, съобщиха по-рано от Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.  Пожарникарите са реагирали на 263 сигнала за произшествия.          

Последвайте канала на

Радина Лазарова
235 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.07.15 | 16:39

1
Искате луд сeкc за 3 чaса, силна еpeкция, продължителна липса на еякyлация и повишен тeстостеpон! Сега е възможно и бeзoпасно, лично го изпpобвах! И прочетох за този метод тук:----> use.my/woodman

Добави коментар

Водещи новини