„Напоителни системи“ разработи електронен Регистър на поливните площи

  • 12 юли 2024 15:35

  • 428
  • 0
„Напоителни системи“ разработи електронен Регистър на поливните площи
© Булфото (архив)

„Напоителни системи“ ЕАД разработи първия електронен Регистър на поливните площи в България.

Той създава възможност за бърз и лесен достъп до справка за услуга, извършвана от Дружеството, съобщават от Министерство на земеделието и храните. С него ще се поддържа дигитализирана база данни за размера на площите за поливане и водоизточника, чрез който се осигуряват водните маси.

Регистърът е съобразен с утвърдения с Решение на Министерски съвет №512/2000г. баланс на поливните площи в България. Всяко заинтересовано лице може свободно да провери дали имотът му попада в площите за напояване, определени с решението на Министерски съвет.

Служители на "Напоителни системи" зарибиха Шуменския язовир с 400 000 личинки бял амур и толостолоб

Необходимо е в Регистъра да бъдат въведени данни за единен класификатор на административно - териториалните и териториалните единици (ЕКАТТЕ), номер на масив и номер на имота. Целта е да се улесни достъпът до справка за услугата, както за контрагенти на Дружеството, така и за кандидатстващите по мерки за финансиране по ПРСР или други инструменти за подпомагане на земеделските стопани. Електронният регистър е публикуван на интернет страницата на „Напоителни системи“ ЕАД.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
428 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини