Водещите новини! Тагарев: Кремъл отчита пропагандата у нас като успех. Съдът освободи предсрочно Биляна Петрова от затвора (и още…)

  • 11 юли 2024 19:32

  • 1585
  • 5
Водещите новини! Тагарев: Кремъл отчита пропагандата у нас като успех. Съдът освободи предсрочно Биляна Петрова от затвора (и още…)
© Getty Images/Булфото/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 11 юли   

 

Относно руската пропаганда у нас, Тагарев заяви: „Ефективна е руската или проруската, прокремълска пропаганда в България. Много хора се информират от медии, които са в голяма степен уклончиви, и от социални мрежи и групи, които са абсолютно категорично с проруски позиции. Предполагам, че Кремъл това може да го отчете като успех.“

Единствената изненада в декларацията в някаква степен е по-резкият език спрямо политиката на китайците. Вече няма никакви съмнения, никакви заглаждания на тезата, че Китай помага на Русия да води своята агресивна и несправедлива война.

Тагарев с коментар за руската пропаганда у нас и изводите от срещата на върха на НАТО

***


Окръжният съд в Сливен е освободил предсрочно от затвора Биляна Петрова, която заедно с бившата кметица на „Младост" Десислава Иванчева и Петко Дюлгеров бяха осъдени за поискан и получен подкуп от бизнесмена Александър Ваклин, съобщава правният сайт "Лекс".

Предсрочното освобождаване е постановено от съдия Георги Йорданов от съда в Сливен, а от определението му е видно, че положително становище за освобождаването на Петрова е изказано и от началника на затвора в Сливен. За развоя на делото стана ясно от публикация в страницата на Петрова във Фейсбук, където е посочено обаче, че определението на съда е било протестирано от прокуратурата. За това Петрова още не е освободена, а крайната дума ще има апелативният съд в Бургас.

Съдът освободи предсрочно Биляна Петрова от затвора, прокуратурата протестира

***


Няколко европейски либерални партии са изпратили писмо до Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ), в което настояват за наблюдение върху Делян Пеевски и изтъкват, че той е санкциониран от Министерството на финансите на САЩ и от Великобритания.

АЛДЕ може да изключи ДПС от групата си в Европарламента

***


За разлика от руската посланичка, която не се свени да коментира…

Турският посланик за случващото се в ДПС: Не е удачно да коментирам българска политическа партия

***


„Искахме да има честни конкурси. От едната страна седи доклад с едни хора, които никой не ги знае какви са - тези, които искат да ги сложат за ръководители. Никой не е чувал за тях, не са минали през никакъв процес. 

Дава се скандален доклад от 120 страници. Тупва се и се казва, че са само временни, но временните неща стават постоянни, защото после тези хора ще провеждат конкурсите. 

Имахме литературен прочит на г-н Контрера, дори тези, които ги предлагат, не ги познават. И него, и г-н Гълъбов питахме страшно много въпроси. 

Всички или брояха орнаментите по тавана, или си гледаха в обувките и мълчаха цял ден”, обясни в интервю за "Лице в Лице" кметът на Столична община Васил Терзиев.

Васил Терзиев: Никой не познава новите ръководители в общинските дружества

***


От съда допълват, че са разпитани множество свидетели, които в показанията си са посочили, че не са посещавали медицинския център, за който са им били издавани направления. 

Впоследствие е установено, че са усвоявани средства за извършени процедури, каквито на този етап, съгласно свидетелските показания, не са били осъществявани реално. 

За периода от 28.09.2023 г. до 29.03.2024 г. са издадени общо 840 направления, посочват още от съда.

Съдът остави в ареста двамата лекари, задържани за документна измама в Пловдив

***


В тази комисия сме пет човека, които са били и членове на предходната комисия от 49-ото Народно събрание, посочи Златанов, цитиран от БТА. 

Той отбеляза, че предишната комисия не е успяла да излезе с доклад, заради разпускането на 49-ото НС, и работата ѝ е стигнала до една точка, от която ще трябва да продължат. 

Бяха проведени осем заседания, бяха изслушани 21 свидетели, десет не дойдоха или отказаха, след тях Сарафов и Цацаров, каза Златанов.

Комисията за Нотариуса и Пепи Еврото ще изслуша АКФ и апелативния прокурор Емил Петров

***


Пугачова публикува снимка на ранено след атаката от 8 юли дете и написа: „Бог е търпелив, но всичко си има граници“.

Руски депутат: Алла Пугачова е за затвора

***


„Британската полиция заяви, че е задържала заподозрян номер едно за тройното убийство с арбалет, извършено във вторник вечерта в град Буши, край Лондон", предаде "Скайнюз"

„Двадесет и шест годишният Кайл Клифорд бе арестуван на територията на гробището „Лавендър Хил" в северната част на столицата на Обединеното кралство", добави цитираната медия

„По тялото на младия мъж имаше множество рани. Служителите на реда, участвали в операцията  по издирването и задържането му, не са използвали оръжия", посочи още „Скайнюз".

Закопчаха заподозрян №1 за тройното убийство с арбалет на Острова на гробище

***


И пак познатата мантра, дето всички като него я ползват: 

Самият бивш президент определи разследването срещу него като политическо преследване.

„… разпродал скъпоценни камъни, бижута, луксозни часовници и други луксозни вещи, подарени от лидери на други страни“.

„Болсонаро е присвоил сума в размера на 1,2 милиона долара. Тези предмети по Конституция принадлежат на Бразилия“.

Бившият бразилски президент се е обогатил незаконно с $1,2 милиона?

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
1585 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Омраза

2024.07.18 | 16:03

5
Лайнар
филанкиши

2024.07.12 | 08:35

4
Боклук!
РЕКС

2024.07.12 | 03:53

3
Какъв успех на руска пропаганда у нас!?! Ганьо ще каже, че е за Русия и после тайно ще духне на Запад.
Никога вече ГЕРБ

2024.07.12 | 03:19

2
Тагарев е престъпник

2024.07.11 | 20:53

1
Каква пропаганда бе боклук като сте блокирали всички руски програми мен кой ме манипулира аз не съм продажник като вас клел съм се пред майка ми и баща ми че враг ни е НАТО

Добави коментар

Водещи новини