Водещите новини! Президентът трябва да връчи втория мандат. Раздор и разделение в две партии едновременно? (и още…)

  • 04 юли 2024 13:19

  • 1411
  • 3
Водещите новини! Президентът трябва да връчи втория мандат. Раздор и разделение в две партии едновременно? (и още…)
© Булфото/БНТ/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 4 юли   

 

Първо, ето до какво водят политическите лигавщини, безвремие и отказ от държавническо поведение, което нашите „политици“ са сменили с лични боричкания:

водят до неспирно покачващо се ниво на престъпност и агресия у хората, които усещат липса на контрол и решават, че са недосегаеми и безнаказани… на всички нива, навсякъде. 

„… председателят на ТЕЛК комисията, издала решението, е лекар, който миналата година е бил осъден за подкуп“, обясни окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков.

Той обясни: „Доста често се случва при извършването на престъпления в съдебна зала да се представят документи за влошено здравословно състояние, което да стане причина лицето да не бъде задържано“.

Пред съда имаше засилено полицейско присъствие и  поне 50 души, организирали своеобразен протест в подкрепа на задържаните, които са представлявани от ТРИМА адвокати. 

20-годишният, обвинен за побоя над шофьор на автобус, представил ТЕЛК с над 60% нетрудоспособност

***


Отново и отново – един и същи тип престъпления, които изглеждат напълно невъзможни за преодоляване и от полиция, и от прокуратура, и от органи, и от законодатели…

Мъж преби приятелката си в Нова Загора

***


След като в сряда най-голямата парламентарна сила ГЕРБ-СДС не успя да състави редовно правителство, по Конституция президентът Румен Радев е длъжен да връчи втория мандат на ДПС.

От ГЕРБ-СДС обаче вече заявиха, че няма да подкрепят втория мандат.

Президентът трябва да връчи втория мандат за съставяне на правителство

***


Добрата новина – няма правителство на Делян Пеевски и Бойко Борисов; лошата – няма правителство. Един мит рухна – Борисов можело да е всякакъв, но можел да управлява. Това е седмият път, в който ГЕРБ не може да състави правителство. Трябва да го кажем – Борисов не може да управлява, дори заедно със своя приятел. Това заяви Явор Божанков от „Продължаваме промяната”-„Демократична България” пред бТВ.

Явор Божанков: Пеевски има свои депутати в ГЕРБ

***


Продължава се. 

ДПС изключи и Джейхан Ибрямов

***


„Няма какво да ме изненада, защото познавам тези хора, работил съм с тях от години“.

Джейхан Ибрямов: Решението за свалянето на доверието е взето под натиск, ще остана независим депутат

***


Кючюк във фейсбук със снимка на Доган: Лидер се следва!

***


„Доган вече го няма. Периодът му приключи. ДПС стана като другите партии". Така Рафет Улутюрк, председател на най-голямата изселническа организация "Бултюрк", коментира процесите, които текат в Движението за права и свободи. 

„Ахмед Доган управлява ДПС от 35 години с кукли. Помисли си (за Пеевски - бел.ред), че това е Касим Дал, Лютви Местан, Карадайъ...

Поздравявам Пеевски, който каза, че щом Доган го е сложил за председател, вече той ще отговаря".

Рафет Улутюрк, "Бултюрк": Доган вече го няма. Периодът му приключи!

***


„ДПС и ГЕРБ са тези, които трябва да намерят решението. В ДПС, въпреки това разцепление, има и здрави сили", коментира на влизане в сградата на НС Николай Марков, формален лидер на "Величие".

Във връзка с това дали „Величие" ще се разцепи, Марков заяви: "Сложен въпрос" и сподели, че е допуснал грешки.

За своята грешка той сподели, че това е Ивелин Михайлов.

Николай Марков: Ивелин Михайлов е моята грешка

***


Видяхме шести провал на Бойко Борисов и ГЕРБ да създадат редовно управление. Все по-малката избирателна активност няма да доведе до нищо добро. Не бива да се отговаря с безразличие.

Това каза депутатът от ПП-ДБ Людмила Илиева в ефира на "Твоят ден".

Илиева, ПП-ДБ: Видяхме шести провал на Борисов и ГЕРБ да създадат редовно управление

***


Президентът на Съединените щати Джо Байдън не е бил на медицински преглед от февруари, когато Белият дом за последно публикува информация за здравословното му състояние. Това съобщи говорителят на администрацията на американския президент Карин Жан-Пиер по време на пресконференция.

Белият дом стресна с откровение журналисти след въпрос за Байдън

***


Русия е обхваната от едни от най-големите горещини от повече от един век, като в Москва днес бе счупен рекорд от 1917 г. Температурите в редица градове в най-голямата по територия държава в света надхвърлиха 35 градуса по Целзий, предаде Ройтерс.

Русия е обхваната от гореща вълна: В Москва бе счупен рекорд от 1917 г.

***


Украинският президент Володимир Зеленски не изключи руския му колега Владимир Путин да бъде поканен на следващата среща на върха за мир. Той каза това в интервю за Bloomberg, което беше разпространено вечерта на 3 юли.

В същото време Зеленски отбелязва, че ако Русия и Украйна успеят да намерят начин да седнат на масата за преговори, той не очаква Путин да участва лично в тях и "в близко бъдеще“, тъй като смята, че руският президент е "твърде уплашен да дойде“.

Зеленски не изключи покана към Путин на следващата среща на върха за Украйна

***


Преднината на Доналд Тръмп в президентската надпревара през 2024 г. се увеличи. Това показват резултатите от ново проучване на общественото мнение, изготвено от The New York Times и Siena College.

Доналд Тръмп води пред Джо Байдън според нови проучвания

***


 

Последвайте канала на

Александър Томов
1411 3

Коментари 3

Добави коментар
видинлиика

2024.07.04 | 14:08

3
Да се отнеме правото да упражнява лекарската професия на лекаря издал решението на ТЕЛК. Корупцията в здравеопазването е недопустима. Моралът на днешните здравни работници в БГ е много нисък , ние на практика нямаме здравеопазване.

2024.07.04 | 13:46

2
Този с меката китка предател не го канете в медиите,той манипулира обществото.

2024.07.04 | 13:46

1
Педераси

Добави коментар

Водещи новини