Водещите новини! Проектокабинетът „Желязков“ не мина. Бивш шеф в ДПС: Пеевски се саморазправя еднолично в Движението (и още…)

  • 03 юли 2024 19:33

  • 1987
  • 4
Водещите новини! Проектокабинетът „Желязков“ не мина. Бивш шеф в ДПС: Пеевски се саморазправя еднолично в Движението (и още…)
© БНТ/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 3 юли   

 

„Днес дебатът беше хаотичен. Не случайно по средата на дебата Бойко Борисов хвърли кърпата и предложи да се прекрати гласуването“.

„Разделението при гласуването на ДПС също не трябва да се драматизира твърде много. ДПС е стара партия и е показала, че може да се справя с всякакви проблеми. Ако ДПС изключи тези 15 депутати, които гласуваха „против" проектокабинета „Желязков", и групата им остане от 30 представители, вторият мандат трябва да отиде при втората по численост парламентарна група – тази на „Продължаваме промяната – Демократична България““.

Проф. Киров: Ако ДПС изключи 15 депутати и остане с 30, вторият мандат трябва да отиде при ПП-ДБ

***


След 3-часови горещи дебати, обиди и нападки-проектокабинетът "Желязков" не мина, 14 депутати от ДПС гласуваха "против"

***


Пеевски посочи, че България е пропуснала шанса да има правителство. От думите му се разбра, че едва ли ДПС ще опита да състави кабинет с втория мандат.

Съпредседателят заплаши с изключване депутатите, които не подкпрепиха проектокабинета „Желязков", след като тази сутрин той заяви, че ще изпълни волята на хората и групата на ДПС ще подкрепи кабинета.

Видяхме, че има 30 евроатлантически народни представители в ДПС и те ще бъдат депутати, заяви Делян Пеевски.

Пеевски заплаши с изключване депутатите от ДПС, които не подкрепиха проектокабинета "Желязков"

***


„Аз лично силно се съмнявам, че третият мандат е възможен. Даже и да е, той би бил силно нелигитимен. Не може трета, четвърта политическа сила с 30 депутата да се опитва да прави кабинет“. 

Това каза депутатът от ПП Асен Василев след гласуването на кабинета „Желязков". 

„Видяхме за първи път сериозно разцепление в групата на ДПС на такова важно гласуване. За съжаление България е заложник на ината на двама човека. Единият със зависимостите си, другият с амбициите си", каза още Василев. 

Асен Василев: За първи път видяхме сериозно разцепление в групата на ДПС

***


„Джевдет Чакъров беше избран проформа и то не може по никакъв начин да спре жаждата, бих казал алчността на Делян Пеевски да бъде едноличен вожд на тая партия", коментира още Гюнер Тахир.

„Феноменът" Делян Пеевски еднолично се саморазправя с всички кадри в „Движението за права и свободи“, които имат някаква тежест, които биха застрашили неговата еднолична власт“. Това каза пред Радио Кърджали бившият заместник-председател на Движението Гюнер Тахир.

Бивш шеф в ДПС: Пеевски се саморазправя еднолично в Движението

***


30 депутати послушаха председателя на ДПС Делян Пеевски да подкрепят кабинета „Желязков".

15 – почетния председател на партията Ахмед Доган, който призова да не го правят.

Ето и кой депутат кой отбор е избрал:

Пеевски vs Доган: кой лагер подкрепиха депутатите от ДПС?

***


Тази драма в ДПС засенчи драмата по формирането на правителството на г-н Желязков и тя е изключително важна. Преди няколко месеца казах, че предстои да се види дали този експеримент с двама лидери в ДПС ще се окаже успешен. Наблюдаваме края на епохата „Ахмед Доган“. Това коментира политологът доц. Петър Чолаков в интервю за NOVA NEWS.

Той посочи, че има ясно противопоставяне между Доган и неговия „син“ Пеевски, като допусна, че не е изключено да се стигне до „отцеубийство“.

Доц. Чолаков, политолог: Наблюдаваме края на ерата „Доган“ в ДПС, не изключвам „отцеубийство“

***


Междувременно, докато политиците политиканстват и си редят собственото бъдеще, „живият живот“ продължава да се случва далеч от тях – в обикновена България. Още един, ПОРЕДНИЯТ случай на такова насилие. 

26-годишен мъж преби жена си в София

***


Президентът  на Украйна също така отбеляза, че е „потенциално готов“ да се срещне с републиканеца, за да чуе предложенията му за прекратяване на войната. 

„Те не могат да планират моя живот и живота на нашите хора и нашите деца. Искаме да разберем дали ще имаме силна подкрепа от САЩ през ноември, или ще останем сами“, отбеляза той.

„Ако Тръмп знае как да сложи край на тази война, той трябва да ни каже днес, ако има рискове за украинската независимост, ако загубим държавност, искаме да сме готови за това, искаме да знаем“.

Готов за среща: Зеленски призова Тръмп да представи плана си за бързо прекратяване на войната в Украйна

***


„След като завършим боевете в град Рафах (в южната част на палестинския анклав на брега на Средиземно море ивицата Газа и последното голямо селище, контролирано от терористичната групировка Хамас), може да пратим танкове към Ливан", това каза израелският военен министър Йоав Галант, цитиран базираната в Еврейската държава медия мигнюз.

Израелският военен министър: След Рафах може да пратим танкове в Ливан

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
1987 4

Коментари 4

Добави коментар

2024.07.03 | 23:18

4
България се събужда. България НЕ Е ЕВРОНАТОВСКА. ДПС СЪЩО НА 35% НЕ Е ЕВРОНАТОВСКО. ВСИЧКИ от АЗЕРБАЙДЖАН, ГРУЗИЯ до ЧЕРНА ГОРА, до АВСТРИЯ и до СЛОВАКИЯ НЕ СА ЕВРОНАТОВСКИ. 90 % от ГРАЖДАНИТЕ на БЪЛГАРИЯ НЕ СА ЕВРОНАТО, освен 10% (ГЕРБЕРИ + 65% ЕВРОНАТО ДПС на ПЕЕВСКИ). И ДА ВИ Е ЯСНО ТУРЦИЯ НЕ ПОДКРЕПЯ 65% от ЕВРОНАТО ДПС на ПЕЕВСКИ и ГЕРБ на БОРИСОВ! ТУРЦИЯ НЕ ИСКА ВОЙНА и ПРАВИ НЕОБХОДИМОТО! ЕВРОНАТО ДПС ПЕЕВСКИ НЯМА ДА ПОЛУЧИ ПО-ВЕЧЕ ГЛАСОВЕ ОТ ТУРЦИЯ и ПОДКРЕПА ЗА ЕВРОНАТО ГЕРБ БОРИСОВ! СЕГА Е ВРЕМЕ ВЕЧЕ и БЪЛГАРИЯ ДА НАПРАВИ НЕОБХОДИМОТО, КАТО СТАНЕ ЧЛЕН НА ЕВРАЗИЙСКИЯТ СЪЮЗ И БРИКС! ДА ПОДКРЕПИМ 15-те СМЕЛИ ДЕПУТАТА ОТ ДПС КОИТО ГЛАСУВАХА ЗА БЪЛГАРИЯ ПРОТИВ ЕВРОНАТО!
Хм

2024.07.03 | 22:56

3
Резаците ще му се изредят на изпроводняк....

2024.07.03 | 21:14

2
Адиос.,,,,,,,,,,
Анонимен

2024.07.03 | 20:12

1
Какво го чакате отворете му вратата и вън

Добави коментар

Водещи новини