На 15 места по пътища в Монтанско при бурята снощи са паднали дървета

  • 03 юли 2024 13:29

  • 357
  • 0
На 15 места по пътища в Монтанско при бурята снощи са паднали дървета
© Булфото

При гръмотевичната буря в Монтанско снощи на 15 места по пътища в региона са паднали дървета и клони, съобщиха за БТА от Областната дирекция на МВР в Монтана.

С техника на пожарната са разчистени участъци от пътища край градовете Лом, Бойчиновци, Вълчедръм и селата Славотин, Смирненски, Сливовик, Медковец, Трайково, Сталийска махала, Аспарухово, Расово, Горни Цибър, Мокреш, Ерден, Смоляновци, Горно Белотинци, Студено буче, Буковец и Одоровци, които били затрупани с паднали дървета, пръст и отпадъци, донесени от бурята. При бурята е имало кратки прекъсвания на електрозахранването на места, няма пострадали хора, обявиха от полицейската дирекция в Монтана. 

От метеорологичната станция в Монтана съобщиха, че в региона най-много е валяло в село Василовци, община Брусарци, където за около 20 минути са паднали 37,3 литра на квадратен метър дъжд. В село Говежда в община Георги Дамяново са паднали 22,2 л.кв/м., в Берковица – 17 л.кв/м, в Монтана – 15 л.кв/м. и т.н. Скоростта на вятъра е била около 17 метра в секунда.

Мощна буря вилня в Монтанско 

От полигона за борба с градушките в село Долно Церовене е имало стрелба по градоносните облаци и никъде в област Монтана не е паднала градушка, уточниха от метеорологичната станция в Монтана. 

Метеоролозите коментираха, че подобни летни бурии са характерни за сезона и се случват по-рядко в сравнение с началото на лятото на миналата година, когато ги имаше почти всеки ден и тогава месечната норма за валежи през юни на някои места в региона се изпълни седем пъти. 

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
357 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини