Водещите новини! „Жега“ в парламента, жега и навън; рекордни температури. Тръмп вече се пазари с Путин колко украинска територия да остави (и още…)

  • 03 юли 2024 13:23

  • 1953
  • 1
Водещите новини! „Жега“ в парламента, жега и навън; рекордни температури. Тръмп вече се пазари с Путин колко украинска територия да остави (и още…)
© bTV/Pixabay/Getty Images/Булфото/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 3 юли   

 

Чистката в ДПС не е съгласувана с Ахмед Доган. Делян Пеевски уволнява без знанието на Доган - разпорежда се като лична фирма. Това заяви пред бТВ Рамадан Аталай от ДПС по повод раздорите в Движението.

"Добро утро на зрителите, добро утро и на Филиз Хюсменова и Айсел Руфад. Дали тези авторитети са напуснали под натиск или по собствено желание", попита още той.

Народните представители на ДПС подписаха празни листа, които уволниха г-жа Ръфат и други депутати, разкри народният представител.

След последните ни разговори в петък с Пеевски от "приятелю", станахме "превратаджии". И се питам кой е превратаджия, след като с натиск се опитваш да смениш мнението на обществеността, разкри Аталай.

Аталай: Доган разпореди да не се подкрепя правителството, Пеевски се разпорежда с ДПС като с лична фирма

***


Решението на групата бе съобщено от трибуната на НС от заместник-председателя на парламента Росица Кирова.

ПГ на ДПС изключи Рамадан Аталай

***


Аз съм председател на ДПС. Това заяви Делян Пеевски пред журналисти в кулоарите на НС по повод информация, че двамата с Ахмед Доган са в разрив и Доган е наредил да не се подкрепя правителство с премиер Желязков. По думите му Доган се е опитал да направи "такова нещо, но аз съм видял хората в страната и те искат правителство. Председателят отговаря само пред избирателите на ДПС, трябва да се грижим за нашите хора. Това е спазване на устава на ДПС", отсече още той.

На въпрос дали има разрив между двамата, Пеевски заяви: в личен план - не! В партиен план - ще изпълня волята на хората.

Делян Пеевски разкри има ли разрив в отношенията му с Ахмед Доган

***


Пеевски и Джевдет Чакъров се срещнаха с посланика на Турция в България Н. Пр. Мехмет Уянък

***


Борисов: Убеден съм, че правителството няма да мине, листопадите в другите партии не ни касаят

***


Наближава часът на Истината. Това написа в профила си във "Фексбук" формалният лидер на "Величие" Николай Марков. 

"Маските на истинските предатели и лъжци ще станат ясни“.

Николай Марков: Маските на истинските предатели и лъжци ще станат ясни

***


„Приспах я завинаги“ и „не я болеше“. Такова съобщение изпратил Орлин Гигов на майка си малко след като убил приятелката си, украинката Силвия, на 20 юни в столичния квартал „Красно село“.

Тези смразяващи кръвта подробности са записани в определението на Софийския градски съд (СГС), с което магистратите решават да оставят бившия шофьор от МВР болница в ареста, пише „Телеграф“. 

Той е обвинен в умишленото убийство на Киркова. Жената била открита безжизнена, с размазана глава и гола на плочките в жилището, което обитавали напоследък в столичния квартал.

След като убил Силвия, Орлин към мама: Приспах я завинаги!

***


Един от собствениците на пловдивския клуб „Secrets” Пламен Кронев е задържан в столицата, пише TrafficNews. 

Това се случва след редица оплаквания на служители, които твърдят, че са били заключвани, изнудвани и обвинявани от него, че са откраднали пари от оборота на друг клуб, на който той е управител в студентски град “Illuzion”.

Собственикът на известна дискотека Пламен Кронев е арестуван в София

***


Очаква ни дълъг период на високи температури и сухо време, което ще повиши индекса на пожароопасност. Имайте предвид, че в големите градове през летните дни най-добре се усеща градският топлинен остров и реално температурата в централната част на града ще е по-висока, пише Метео Балканс.

Времето след 5 юли и то чак до 22 юли ще бъде горещо с преобладаващи максимални температури между 35° и 38°С, а в някой райони в Тракия и в Дунавската равнина и до 39-40°С.

Най-горещо ще е към 15-18 юли, като температурите ще надминат 38-41°С.

Метео Балканс алармира: Задава се голяма суша, идват страшни жеги

***


Всяка година на 19 ноември в страната ще се чества Краля на футбола, който си отиде от този свят на 29 декември 2022 година на 82-годишна възраст.

В Бразилия ще отбелязват Деня на Краля Пеле

***


Най-малко четирима палестинци бяха убити при израелски въздушен удар на Западния бряг на река Йордан тази нощ, предаде Ройтерс, като се позова на палестинските здравни власти.

Най-малко четирима палестинци бяха убити при израелски въздушен удар на Западния бряг

***


Атака с безекипажни катери бе извършена тази нощ срещу руското черноморско пристанище Новоросийск, предаде ТАСС, като се позова на местните власти.

Атака срещу руското черноморско пристанище Новоросийск

***


Кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп преговаря с руския държавен глава Владимир Путин за това колко украинска земя може да запази Кремъл за себе си, пише Politico, позовавайки се на двама експерти по национална сигурност, свързани с Тръмп.

Според статията Тръмп обмисля споразумение, в рамките на което НАТО ще се ангажира да не се разширява в Украйна и Грузия и преговаря с Путин за това "колко украинска територия може да задържи Москва“.

Politico: Тръмп и Путин се пазарят колко украинска територия да остави за себе си Русия

***


На предстоящата среща на върха на НАТО на Украйна ще бъде казано, че е твърде корумпирана, за да се присъедини към Алианса, пише The Telegraph, цитиран от "Фокус".

"Преговорите за членство няма да могат да напреднат, докато бившата съветска република не възстанови реда, което ще бъде сериозен удар за Зеленски“, отбелязва британското издание.

След срещата на върха Алиансът ще поиска "допълнителни стъпки“ от Киев като условие за преговори за членство, заяви пред вестника представител на Държавния департамент на САЩ.

Условията ще бъдат включени в комюникето след срещата на върха на НАТО на 9 юли.

The Telegraph: На Украйна ще бъде казано, че е твърде корумпирана, за да се присъедини към НАТО

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
1953 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
smokeeee

2024.07.03 | 14:25

1
Кууууурвииииии

Добави коментар

Водещи новини