Водещите новини! Юни е най-топлият месец от 140 години насам. Терзиев лично ще плати евентуалните глоби. Първи дебат на Тръмп и Байдън (и още…)

  • 28 юни 2024 13:09

  • 605
  • 1
Водещите новини! Юни е най-топлият месец от 140 години насам. Терзиев лично ще плати евентуалните глоби. Първи дебат на Тръмп и Байдън (и още…)
© Getty Images/Pixabay/bTV/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 28 юни   

 

На места в страната продължава дали, но тенденцията е да спира. През следващите дни ни очаква повишаване на температурите. Това заяви синоптикът Симеон Матев в ефира на Нова. 

Той уточни, че днес и през следващите дни има малки шансове за градушка. 

„Това е най-топлият юни от повече от 140 години насам", отбеляза Матев. 

Юни е най-топлият месец от 140 години насам

***


„От един малък градски проблем, проект, който не беше изпълнен изцяло, сме в безумната ситуация, в която сме. Решението на съда е такова каквото е, и ние ще се съобразим с него“. 

Това заяви пред БТВ кметът на София Васил Терзиев по повод решението на съда за премахване на новата организация на движението в гр. София по бул. “Витоша“, бул.“Патриарх Евтимий“ и ул.“Проф. Фритьоф Нансен".

„Не е работа на вътрешния министър да инспектира сложени ли са огради", каза още градоначалникът. 

Терзиев лично ще плати евентуалните глоби, обърна се към Стоянов, смята, че есента ще има нови избори за кмет на София

***


От Софийския градски съд информираха, че по отношение на Банев прокуратурата е внесла документи, свързани с Европейска заповед за арест.

Само преди няколко дни Евелин Банев поиска от съда в България да търпи у нас постановените спрямо него присъди от Италия и Румъния.  

Брендо застава пред съда

***


Прокуратурата поиска постоянен арест за Нико Тупарев, научи ПСН.

Искането е внесено в Софийския градски съд. Очаква се насрочване на делото.

Задържането му е във връзка с разследване на измами и злоупотреба със средства в особено големи размери.

Постоянен арест за Нико Тупарев поиска прокуратурата

***


Днес ПП-ДБ ще внесе отново правилата за избор на членове на новото ръководство на Антикорупционната комисия. Преди всичко, за да осигурим работещ в интерес на всички граждани орган, който да разследва корупцията по високите етажи на властта и злоупотребите с парите на българските граждани. 

Това заяви Лена Бориславова от "Продължаваме промяната - Демократична България" на трибунка в парламента. 

Това са правила, които са необходими да се отпуши възможността за получаване на плащането по ПВУ. Те са били внесени, но са били блокирани от Рая Назарян. По начина, по който се внасят, те са съгласувани с ЕК. Резултатите на старата антикорупционна комисия, или по-скоро липсата на такива резултати, потвърждават, че този орган се води от политически зависими лица, и истински разследвания за корупция по високите етажи на властта просто няма да има, заяви Бориславова. 

Лена Бориславова: Антикорупционната комисия се използва като политическа бухалка от ГЕРБ и ДПС

***


Радев връчва първия мандат на ГЕРБ на 1 юли

***


Министърът на енергетиката на Република Северна Македония и член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ Саня Божиновска е управлявала хърватския офис на компанията Rudnap с български паспорт, пише северномакедонския портал "360 градуса".

„Фокус" представя превод на материала със съкращения при представянето на личните данни на Саня Божиновска. Северномакедонската медия показва данни от публично достъпния регистър на Търговския съд в Загреб.

Скандал в РСМ: Ключов министър от кабинета на Мицкоски има българско гражданство

***


Русия претърпя тежки загуби на танкове от началото на голямата война в Украйна и може да има само няколко хиляди останали бронирани бойни машини, пише американското списание Newsweek, като се позовава на резултатите от анализ на сателитни изображения от изкуствен интелект, извършен от германския вестник Die Sueddeutsche Zeitung (SZ).

Newsweek: Русия изчерпва запасите си от танкове

***


Първият дебат за президентските избори в САЩ тази година започна в Аталанта, където президентът на САЩ Джо Байдън и неговият съперник от Републиканската партия Доналд Тръмп се изправиха един срещу друг в опит да привлекат избиратели, които още не са избрали за кого да гласуват, предаде Асошиейтед прес.

Байдън, действащият президент от Демократическата партия, има възможност да увери избирателите, че на 81 години е способен да преведе САЩ през редица предизвикателства.

Първият дебат на Тръмп и Байдън започна в Атланта със сблъсъци за имиграцията, абортите, икономиката и лични нападки

***


Експрезидентът на САЩ Доналд Тръмп отказа да заяви безусловно, че ще признае резултатите от президентските избори в САЩ, предадоха световните агенции.

Кандидатпрезидентът на Републиканската партия избегна отговора с думите "Ако изборите са честни и справедливи, със сигурност", отбелязва Франс прес. В отговор на допълнителен въпрос той подчерта, че всякакво политическо насилие е "напълно неприемливо".

Тръмп отказа да заяви безусловно, че ще признае резултатите от президентските избори в САЩ

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
605 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.28 | 17:34

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини