Радев отличи младежи, постигнали високи резултати в инициативата "Спортувай с президента"

  • 21 юни 2024 19:24

  • 338
  • 3
Радев отличи младежи, постигнали високи резултати в инициативата "Спортувай с президента"
© Президентство

Ако искаме България да се развива като силна и успешна държава в условията на ожесточаваща се конкуренция в света, се нуждаем от млади хора, които да растат силни, волеви, с психическа и физическа устойчивост, с чувство за сплотеност и всеотдайност. Това са все качества, които изгражда спортът.

Това заяви държавният глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на на церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2, на която за трета година отличи младежи, взели участие в „Президентския тест“, част от инициативата „Спортувай с президента“, която насърчава физическата активност сред младите ни хора. През 2023 г. над 1500 ученици се справиха успешно със седемте двигателни упражнения в рамките на „Президентския тест“. 

Радев: Усилията нашите млади хора да растат по-здрави, силни и уверени са инвестиция в бъдещето на България

На церемонията президентът Радев връчи почетния знак на инициативата на тридесет ученици от цялата страна в 4 възрастови групи, които в рамките на изминалата учебна година са постигнали най-високи резултати на „Президентския тест“. Държавният глава поздрави децата за впечатляващите резултати, за тяхната воля, усилия и всеотдайност. „Спортът допринася да бъдете успешни не само на стадионите, но и в живота, и да растете като достойни граждани на Родината“, подчерта той. 

Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на изказа благодарност и за енергията и всеотдайността на всички треньори, учители и родители, които допринасят младите ни хора да разгръщат своя талант и да се стремят към физическо и духовно усъвършенстване. Президентът Радев открои и работата на кметовете на Видин и Русе, които полагат усилия въпреки ограничените ресурси, така че да създават все повече и по-добри условия за масов спорт. Държавният глава отличи и работата на партньорите на инициативата „Спортувай с президента“. „Вие сте пример как трябва да си взаимодействат обществото и институциите, за да расте младо, силно и успешно поколение“, посочи президентът.

Награда  „Община на годината“ получи Община Видин. Отличието, което е за осигуряване на най-добри условия за масов спорт, развитие на младите таланти и популяризиране на инициативата, бе прието от кмета на общината Цветан Ценков. 

Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на отличи с плакет „Спортен клас“ 5 „б“ от русенското ОУ „Никола Обретенов“. Отличието прие ръководителят на учениците Севдалина Стоянова. Тя получи и грамота като ръководител на Ученическата спортна школа в Русе към Центъра за подкрепа за личностно развитие, заедно със състезатели от клуба по ориентиране.  За подпомагане и популяризиране на спортната инициатива и за техните доброволчески усилия президентът отличи с плакет „Доброволец на годината“ ученици от Спортно училище „Майор Атанас Узунов“ – Русе. 

В Гербовата зала на „Дондуков“ 2 Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на връчи и грамоти на Магдалена Христова, председател на клуб по лека атлетика „Приорити спорт“, за приноса й в популяризирането на „Купата на Президента по лека атлетика“, както и на  партньори, подкрепящи „Спортувай с президента“, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
338 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.06.21 | 20:16

3
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik
Vse pak e neshto

2024.06.21 | 19:36

2
Prizovavam rumen r@dev da Bude ybit

2024.06.21 | 19:32

1
Радев отличи младежи, постигнали високи резултати в инициативата "Спортувай с президента" ПРАВИ ЛИЦЕВИ ОПОРИ, прави коремното на лост

Добави коментар

Водещи новини