Иван Узунов, председател на „Български хъб Айндховен“: Опитваме да даваме видимост на всичко българско, което се случва в района

  • 19 юни 2024 12:41

  • 180
  • 1
Иван Узунов, председател на „Български хъб Айндховен“: Опитваме да даваме видимост на всичко българско, което се случва в района
© БГ хъб Айндховен

Опитваме да даваме видимост на всичко българско, което се случва в района, каза в онлайн включване Иван Узунов, председател на „Български хъб Айндховен“ (Нидерландия). Той е сред участниците в 19-ата Световна среща на българските медии в Украйна.

Той разказа, че от 2015 година българската диаспора нарасна, като само в Айндховен има над 2000 българи, а по последни – общо над 53 000 в Нидерландия. 

В  „Български хъб Айндховен“ работят само доброволци, каза Узунов. Не сме журналисти, учим се в движение, добави той. 

Максим Майер: Отразяването на успехите на българите по света от медиите у нас е крайно недостатъчно

Съобщи, че по инициатива на ръководената от него организация е създадена Международна езикова колекция от детски книжки в библиотеката на Айндховен, като детска колекция е с 280 книжки на български език, и е за деца – регистрацията е напълно безплатна.

Малко по малко, се опитваме да събуждаме балоните, в които българите живеят наоколо в Нидерландия, коментира Иван Узунов.

Той подчерта, че си кооперира много добре с рубриката „БГ свят“ на БТА. „Въпрос на колаборация и събиране на информация е да се даде видимост на колкото се може повече места“, добави Узунов. 

Последвайте канала на

Теодора Павлова
180 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.19 | 14:40

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини