89-годишна живее в мизерия и без храна, след като прехвърли апартамента си на гледачката ѝ

  • 18 юни 2024 08:50

  • 2835
  • 4
89-годишна живее в мизерия и без храна, след като прехвърли апартамента си на гледачката ѝ
© Нова телевизия

История с продължение. През март Вероника Димитрова в рубриката „По следите” разказа историята на възрастна жена, която е подведена да подпише документ, с който апартаментът ѝ става собственост на нейната болногледачка. Тогава Прокуратурата отказа да образува досъдебно производство по подадения сигнал, а след преписката в полицията не последва реакция.  

Три месеца след репортажа на NOVA 89-годишната Елена Василева е в още по-тежко положение. Тя е почти изоставена, бедства, има дни,в които почти няма с какво да се храни.

„Беше изключително мръсна. Вътре в апартамента цареше огромен хаос. Получихме още сигнали – от съсед, който твърди, че животът на жената е в опасност. От апартамента постоянно се чуват викове. И всичко е заради този конкретен имот. Елена непрекъснато ми се обажда, за да моли за помощ”, разказа в ефира на „Здравей, България” Вероника Димитрова.

Елена живее в апартамента си в столичния квартал „Гео Милев”. Тя няма деца, нито братя и сестри. До края на 2022 г. е поддържала връзка с неин братовчед от село Лозен, Община Любимец. Мъжът пътувал до София, когато може, за да я вижда. Изпращал ѝ лекарства. Ангажирал и жена, която да се грижи за нея. След инцидент в дома ѝ той взима Елена в неговата къща за няколко седмици.

Впоследствие обаче мъжът си отива от този свят. Тогава Минка Стефанова, сестра на нейна позната, предлага на Елена да се грижи за нея. Стефанова се прибрала от Англия, където работила като болногледач.

Елена мислела, че подписва споразумение, с което се гарантира, че болногледачката ѝ ще живее без да плаща наем. Реално обаче възрастната жена е поставила подписа си под пълномощно, с което апартаментът по-късно е прехвърлен на Стефанова срещу издръжка и гледане.

Как жилището на възрастна жена беше прехвърлено на гледачката ѝ

„Апартаментът в момента е собственост на болногледачката, която обаче е длъжна да се грижи за нея. Но това реално не се случва. Тя на практика не идва да гледа възрастната жена, която гладува и е изключително мръсна”, разказа журналистът.

„Болногледачката обеща да върне апартамента в първия ни репортаж. Но явно няма интерес. Има начин тази сделка да се развали. Елена се е свързала с адвокат, която трябва да напише искова молба, за да задвижи процедурата,но едно такова дело ще отнеме може би години”, допълни журналистът.

Последвайте канала на

Novini.bg
2835 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.06.18 | 10:33

4
В Англия такова дело отнема 3 месеца, кой е виновен на България че българите са измамници, съдиите корумпирани?

2024.06.18 | 10:32

3
В БЪЛГАРИЯ ВСЯКО ДЕЛО ОТНЕМА ГОДИНИ ЗАЩОТО БЪЛГАРСКИЯ СЪД ИМА НУЖДА ОТ РЕФОРМИ С ИЗРИВАНЕ НА ГЮБРЕ СЪДИИТЕ

2024.06.18 | 10:10

2
Какво става с тия нотариуси?!Трябва да обясняват на хората какво подписват и ако трябва лично да проверят дали представените документи за пълномощно отговарят на истината.Такава сделка е очевиден пропуск,който застрашава животът на човек.

2024.06.18 | 09:46

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини