Бунт срещу добив на гнайс в пловдивско село

  • 16 юни 2024 15:20

  • 3124
  • 3
Бунт срещу добив на гнайс в пловдивско село
© Павел Михайлов

Жители на села от Родопската яка въстанаха срещу инвестиционно предложение за създаването на кариери за добив на гнайсошисти в Храбрино. Недоволни, те се срещнаха с кмета на община "Родопи" Павел Михайлов, за да обсъдят въпроса. 

"Научих за ново намерение за изграждане на кариера за добив на гнайсошисти в землището на Храбрино с площ от близо 100 дка. Е, това няма да стане", коментира Михайлов. Той припомни протестите срещу кариерата в Белащица и Първенец и заяви, че ще отстоява докрай позицията си срещу находищата в близост до домовете на хората. 

Зад жителите на Храбрино застават хора от другите села в района, включително кметове, общински съветници и служители в администрацията. Започнала е подписка за спиране на процедурата, разпространена в търговските обекти в Марково.

При огромна избирателна активност: Референдумът срещу златна мина в Божурище събра близо 97% подкрепа

"Каузата на всички ни е добруването на хората от всички населени места, а това включва чиста природа, която да гарантира на първо място здравето им", обявиха от кметството на селото, което се намира на няколко километра от Храбрино.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
3124 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Лилипутин

2024.06.16 | 17:06

3
Росите са викингско племе прокудено от викингите. За това племе викингите казват,че не са раждани,а са из с рани-толкова гнусни и нагли били. Росите са били наричани от българите-людоеди. България се е простирала от Белград до Китай. Конфуций е написал"Аз съм ученик на българите". С поголовна сеч росите избиват българите и заграбват земите ѝ. Амереканските и английските тъпанари са виновни да осмърдява роската смрад човечеството. Също и японските глупаци,които и "подариха"милион и половина армия от българските колонии за борба срещу Паулос.Америка въоръжава росите да воюват срещу хитлерюген-10-12годишни деца,за да си закачат парцалите по райхстага. Сега росите ще прелъжат китайците и...все такааа...до края на москваааа... Амин дай Боже...СЕСЕСЕРЕ СЕ ИЗ С РА-ОТИДЕ ПО КАНАЛЕН РЕД,СЛЕДВАН ОТ РОСКАТА П Е ДЕ РАЦИ Я В СЪЩАТА КАНАЛИЗАЦИЯ.
Прости селяндури

2024.06.16 | 15:30

2
оставете ги в кочините им да си живеят безмислените им животи
КАТИЛА Е ШИЗО СФФФФИНЯЯ

2024.06.16 | 15:25

1
Американските лидери техните марионетки могат да говорят на глас каквото си искат, но в действителност не могат да прогнозират след януари следващата година, когато е много вероятно да има смяна на администрацията във Вашингтон. Ето защо фиксирането на статуквото, макар и с цената на изтегляне на ВСУ от онези територии, които вече са включени в състава на Русия, би било много добър вариант за Запада - дори с цената на гаранции за не включването на Украйна в НАТО. И ето, че самата Русия предлага такъв вариант и при един разумен геополитически анализ Западът би трябвало да го сграбчи с две ръце и да нареди на Киев да се съгласи да започне преговори. Защото следващото предложение на Путин (а първите две бяха през ноември-декември 2021 г. и март-април 2022 г.) очевидно ще бъде по-лошо от сегашното, а динамиката на военните действия не оставя на Украйна никакъв шанс да си върне загубените територии, но увеличава вероятността да загуби нови. Предложението на Путин за мир в Украйна е твърде великодушно към Запада в залеза на неговата глобална хегемония

Добави коментар

Водещи новини