Нашествие на змии в Кюстендилско

  • 16 юни 2024 08:41

  • 2550
  • 1
Нашествие на змии в Кюстендилско
© Нова телевизия

Влечугите нападнаха Кюстендилско, местната власт търси ловци на змии. В един от случаите смок е бил забелязан на детска площадка в село Николичевци. Според местните е съвсем нормално влечугите да слизат от близките баири към селото в тези горещи летни дни. 

В социалните мрежи е пълно с публикации за забелязани змии и смоци в централните градски части. В Дупница например е заснето влечуго, което пълзи из центъра на града, в непосредствена близост до сградата на общината. Според експерти е съвсем безобидна водна змия, но размерът ѝ е стряскащ за мнозина.

В кюстендилското село Николичевци преди седмица е извикана противопожарната служба. На детска площадка местните майки видели смок. Това обаче според по-старите жители на селото въобще не е страшно събитие.

Вадиха змия от изборна секция в Кюстендилско

В Кюстендил вече се работи по въпроса как змиите да се държат далеч от децата. Предстои да се закупят устройства, които да ги гонят от детските площадки. "С фирма, която се занимава с борба със змии, сме в етап на сключване на договор да се монтират устройства, които охраняват от влечуги на териториите на площадките и на детските градини, където е изключително важно да гарантираме, че няма да има проникване", заяви Огнян Атанасов, кмет на Кюстендил.

Ще бъдат осигурени около 50 устройства. Междувременно в общината опитват да намерят човек, който умее да работи с влечуги, такъв засега няма.

"Преди години е имало човек, който да се занимава с тази дейност на доброволни начала, но вече е на пределна възраст и за съжаление явно не е обучил и някой млад човек, но сме в процес на издирване на човек, който може да се занимава с тази тема. Иначе към момента прехвърляме сигналите към пожарната и сме им благодарни, че откликват – имат щипки, с които да ги хванат, и въпреки че не е тяхна работа, сме им благодарни, че ни съдействат в тази дейност", посочи Атанасов.

Засега ухапани от змии в Кюстендилско няма. 

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
2550 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ПеПерасти гадни, сър

2024.06.16 | 09:34

1
.................Нашествие на змии в Кюстендилско...........май цялото ПП/ДБ се е преместило в Кюстендил да тровят хората. Змиите поне са полезни за разлика от тях.

Добави коментар

Водещи новини