Българин изтегли локомотиви с тежест 250 тона

  • 15 юни 2024 19:09

  • 1984
  • 4
Българин изтегли локомотиви с тежест 250 тона
© NOVA

250 тона. Толкова е общата тежест на локомотивите, които 36-годишният Мариян Димитров успя да изтегли със собствена сила по-рано днес. И макар разстоянието от един метър да не е достатъчно за рекорд на "Гинес", постижението на Димитров е без аналог в България.

Той се занимава със силов многобой от почти осем години. Всичко започва почти на шега, пише "Нова телевизия". 

"Преди strong man-а се заминавах със силов трибой няколко години, докато дойде един момент, в който се проведе едно голямо състезание в Пловдив и организаторът ми каза: „Ако искаш, участвай, трябва ни човек да запълним бройката. Поколебах се, но приех. На следващата година като казаха, че пак ще има такова голямо състезание и просто седнах и викам: „Абе, готино е, зарибяващо е, интересно е, разнообразно е - ще пробвам.” И започнах вече да се подготвям. И реално оттогава, до ден днешен непрекъснато надграждам и уча все нови и нови неща", сподели той.

Национален рекорд в Сърбия: 1 000 китаристи свириха в синхрон

Има две цели - самолет и кораб.

Освен силов атлет 36-годишният Мариян е и полицай. По думите му никога не се е налагало да използва физическа сила в работния процес.

"От 2 години съм в отдел „Криминална полиция” в Пловдив - една група в сектор „Кражби и наркотици”. Към момента работим с малолетни и непълнолетни престъпници. Доста ни е натоварено и с непълнолетните бежанци", уточнява той.

Оказва се обаче, че дори и най-силните мъже имат своите слабости - когато синът му се разболява. Такова нещо, което изпитвах тогава, не пожелавам на никого. Не знам, сърцето ми спря, буквално ми спря сърцето. Мислех, че умирам. И ми отне една-две секунди да се съвзема, да го взема на ръце и да тичам да бягам. Това е най-силният страх, който съм чувствал някога в живота си и май-силното безсилие. Никога няма да го забравя това нещо, дано не ми се случва пак. 

А отвъд рекордите, силата и слабостта ... остават мечтите. Според него ако всеки се промени към по-добро, нещата малко по малко ще станат по-добри.

 

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1984 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.06.16 | 06:15

4
Слободен
Иван Пачеджиев.

2024.06.15 | 23:50

3
абсолютен глупак

2024.06.15 | 22:44

2
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik
ХАРЕСВАМ ГО КАТО ШЕРИФ

2024.06.15 | 19:28

1
Няма ли друг начин този ВЕЛИКАН да прилага своята сила в нещо друго, например В УМА. защо го прави? Иска да бъде забелязан от общността? не знам какво работи, но амбициите които има могат да го направят да блесне на друга поприще.

Добави коментар

Водещи новини