Над сто доброволци дариха кръв в София

  • 14 юни 2024 17:00

  • 280
  • 3
Над сто доброволци дариха кръв в София
© Булфото архив

Над сто доброволци дариха кръв в София. Днес се отбелязва Световният ден на кръводарителя. В Центъра по трансфузионна хематология на Военномедицинска академия, в рамките на инициативата „Бъди един от нас! Дари кръв – спаси живот!”, днес кръв дариха повече от сто души, съобщиха от лечебното заведение.

Необходимостта от кръв и кръвни продукти е постоянна – за тежки операции, за пострадали при пътни инциденти, за пациенти с онкологични заболявания и др., каза проф. Румен Попов, ръководител на Центъра по трансфузионна хематология на ВМА, допълниха от болницата.

Около 7000 души годишно са кръводарителите във ВМА, като половината от тях са военнослужещи и цивилни служители от военните формирования.

С акция по кръводаряване и церемония по награждаване на кръводарители с принос към каузата от Българския Червен кръст също отбелязаха Световния ден на кръводарителя.

Отбелязваме Световния ден на кръводарителя

В акцията се включиха 17 кръводарители, съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването.  

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
280 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.06.15 | 06:59

3
никога не ща ваксиниран с ковид ваксина да ми прехвърли увредената си кръв и да добия заболявания и дано не ми се налага

2024.06.14 | 18:24

2
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik
Рангел

2024.06.14 | 17:26

1
Спомням си как в Енергопроект идваха медицинските екипи за да даряваме кръв.Почти никой не отказваше, освен неразположените или тези на които им е забранено. При положение че Енергопроект се състой от повече от 3000 служители, Колко ли кръводарители са били за двата дена.

Добави коментар

Водещи новини