Тежко болна жена е бита и държана под ключ

  • 13 юни 2024 07:45

  • 561
  • 0
Тежко болна жена е бита и държана под ключ
© Кадър - Нова телевизия

Тежко болна жена е държана под ключ, без храна и лекарства и със съмнения, че върху нея е упражнявано насилие. Случаят е от столичния квартал „Овча Купел”. Съседи твърдят, че жената е оставена без грижи, за да се влоши здравето й и да й вземат жилището. На кадри от охранителни камери се вижда как тя се влачи във входа на блока, в опит да избяга, информира Нова телевизия. 

Когато умира майка й, а дъщеря й заминава да работи в чужбина, бившата й свекърва и братът на бившият й съпруг, се настаняват в жилището й под претекст, че ще й помагат.

Съседи обаче  твърдят, че жената е държана заключена, упражнява се физическо насилие и майката на бившия й съпруг иска да й вземе жилището. Хората от блока разказват, че болната жена е държана под ключ от около година. „Те не са й никакви, настаниха се в дома й и явно имат някаква цел”, разказват те.

Според живущите в същия блок, обясняват колко е влошено физическото състояние на жената.„Изключително слаба е, видях я в потресаващо състояние – с памперс, мръсна тениска и рана на главата”

Извеждали жената, единствено, когато трябвало да я закарат до пощата, за да й вземат пенсията. Условията в апартамента на болната жена били под всякаква критика, разказва Мариян Иванов, който преди две години влязъл, за да отстрани авария.

След побой над жена от Ямбол: Две години разследват каква е нанесената ѝ травма

„Вътре беше пълно с дървеници, а жената беше мръсна, некъпана. Според мен не беше и яла от няколко дни”, казва той.

Докато можела сама, бившата й свекърва и девера й, принуждавали жената да проси пари и цигари, след което да им ги дават, твърдят още съседите. Дъщерята на жената от няколко години живее в чубина и също е с често заболяване. Твърди, че върху нейната майка е упражнявано насилие с цел да й се вземе жилището. Дъщерата на жената разказва, че от месеци не може да говори с майка си по телефона.

През март тази година, съседите на болната жена подават сигнал от полицията. Органите на реда обясняват, че апартаментът бил запечатан, а бившата свекърва и девера й, били изведени от жилището.

Жената е била прегледана във ВМА, като лекарите не са установили следи от насилие. С помощта на социалните, болната жена е била настанена в болница в Бухово. Бившата й свекърва обаче я е намерила и я е прибрала отново в жилището.

„Аз се грижа много добре за нея. Тя беше в болница, но като ме видя, се зарадва и си я взех”, казва бившата свекърва на жената. Аз я храня, но тя иска много повече. Давам й лекарства, сега се чувства по-добре, отколкото в болницата. Ще взема количка, с която да я разхождам”, казва бившата свекърва на жената. 

От Софийската районна прокоратура обясниха, че е образувано досъдебно производство, за принуда, спрямо болната жена. От дирекция „Социално подпомагане” са намерили начин жената да бъде настанена в лечебно заведение. Това обаче може да се случи само с нейно съгласие.

Последвайте канала на

Калина Христова
561 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини