Порой с градушка се изсипаха в Ямбол и Сливен

  • 12 юни 2024 22:26

  • 6876
  • 1
Порой с градушка се изсипаха в Ямбол и Сливен
© Bulphoto (архив)

Силна буря, придружена с градушка и дъжд, се разрази в Ямбол около 20:30 часа. До момента са получени 10 сигнала за паднали дървета в града. Няма пострадали, нанесени са щети на автомобили, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Повалено от силния вятър дърво е препречило движението по Крайречния булевард. Изпратен е екип на пожарната за отстраняването му. В социалните мрежи, жители на града публикуваха и снимки на дърво, паднало върху детска площадка. От бурята е увреден и стълб на уличното осветление на ул. "Граф Игнатиев".

Градушка в региона е паднала и в общините Стралджа и Тунджа. Към този момент няма получени сигнали за наводнения в населените места или селища без електричество, казаха за БТА от общинските администрации.

Зловеща буря с градушка премина през Велико Търново, Арбанаси е без ток

Проливен дъжд се изсипа в късния следобед на територията на община Сливен. Той бе придружен с градушка, която засегна райони на Сливен и населени места в общината, съобщиха от общинската администрация.

По данни на Регионалната дирекция за борба с градушките става въпрос за кв. „Речица“, село Мечкарево и населени места от западната част на общината. Има аварийна ситуация и в източната част на Вилна зона. Там в момента работят екипи на „Електроразпределение Юг“.

На денонощния дежурен телефон в Общината е постъпил сигнал за паднало дърво на пътя между селата Чинтулово и Малко Чочовени, съобщи инж. Снежана Кънева от общинския отдел „Сигурност и управление при кризи“. Тя допълни, че екипи в Общината са готовност за действие при необходимост, в постоянен контакт са с кметовете и кметските наместници на селата. Обходите по засегнатите райони и обработката на сигнали продължават.

Община Сливен апелира гражданите да бъдат внимателни, да се съобразяват с метеорологичната обстановка и обявения жълт код за опасно време.

В края на април градушка нанесе много сериозни поражения върху селскостопанската продукция в област Сливен.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6876 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.12 | 23:36

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини