Всеки десети проверен стопанин на домашно куче - с акт за нарушение

  • 11 юни 2024 13:54

  • 504
  • 2
Всеки десети проверен стопанин на домашно куче - с акт за нарушение
© Bulphoto

От началото на май до сега са проверени над 260 стопани на домашни кучета в софийските паркове и градини, съобщават от Столичния инспекторат. 

При проверките за спазване на изискванията при разхождане на домашни кучета се следи за носене на паспорт на животното, водене на повод, разхождане на определените от кметовете на райони места и почистване след животното.

Национален протест срещу насилието над животни

Екипите на Инспектората осъществяват контрола съвместно с Общинска полиция, както по график, така и по жалби и сигнали на граждани.

За месеца са съставени 26 акта на стопани на домашни кучета, от които 20 са за водене без повод, а 6 за причинени инциденти на други животни и хора. 

Проверявани са парк "Заимов", градина НДК, парковете "Св. Троица", "Хиподрума", "Овча Купел", "Възраждане", "Герена" и други.

Установените нарушения са съгласно изискванията на Закона за ветеринарномедицинската дейност, а най-много нередности са констатирани в парк "Заимов", градина НДК и Южен парк.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
504 2

Коментари 2

Добави коментар

2024.06.11 | 18:11

2
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

2024.06.11 | 14:00

1
Стига глупости, никога никой нищо не проверява, даже по сигнали.

Добави коментар

Водещи новини