Водещите новини! Христо Иванов подаде оставка като председател на „Да, България“, няма да бъде и депутат. Започват съвместни подготовки на български и американски ВВС (и още…)

  • 10 юни 2024 19:17

  • 1562
  • 5
Водещите новини! Христо Иванов подаде оставка като председател на „Да, България“, няма да бъде и депутат. Започват съвместни подготовки на български и американски ВВС (и още…)
© Getty Images/Булфото/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 10 юни   

 

„Изпълнителният съвет на „Да, България“ реши да приеме моята оставка. Решението да си подам оставката е лично мое. Резултатите от изборите изискват поемането на политическа отговорност“. 

„В България вече говорим за дълбока криза, като политическата криза е само върха“.

„За съжаление, не успяхме да мобилизираме обществена подкрепа. През цялото време ние бяхме представяни като хора, които гонят само властта, сглобкаджии и хора, които са излъгали общественото мнение. 

ГЕРБ взривиха възможността за разговор за реформите в България, като се прилепиха абсолютно ненужно към Пеевски. Те изгориха всяка възможност за реформи, защото усетиха, че не можем да съберем обществена подкрепа за нашите политики и решиха да вземат властта, за да я употребяват, както те си знаят. 

Тандемът Борисов—Пеевски се възползва от нашата слабост. 

Все пак има надежда. Нашите избиратели не гласуваха за нас, но не отидоха да гласуват и за друга формация. Това за мен означава, че разговорът все още е възможен“.

Христо Иванов подаде оставка като председател на "Да, България", няма да става и депутат

***


ГЕРБ - СДС - 24,68%

ДПС - 16.54%

Продължаваме промяната – Демократична България" - 14,58%  

Възраждане“ - 13,87%

При 97.03% обработени протоколи - ДПС твърдо втори, ПП-ДБ взема преднина пред "Възраждане" за третото място

***


Резултати при 93.35% обработени бюлетини: Шест български партии в Европейския парламент

***


От 10 до 14 юни 2024 г. Трета авиационна база е домакин на българо-американските съвместни подготовки "Falcon Defender 2024" и "Falcon Responder 2024", съобщиха от Министерството на отбраната. 

За четвърта поредна година български и американски военнослужещи ще преминат обучение и тренировка с участието на инструктори и военнослужещи от Въздушната Национална гвардия на щата Тенеси, САЩ. От българска страна ще вземат участие военнослужещи от авиационните формирования на Военновъздушните сили от Трета авиационна база, 24-а авиационна база, 22-ра авиационна база и 12-а авиационна база.

Започват съвместни подготовки на български и американски ВВС

***


Служба „Военна полиция“ установи опити за измами чрез сключване на сделки с недвижими имоти, при които са използвани неистински документи, на които е придаден вид на произхождащи от Министерството на отбраната.

На потенциални купувачи са предлагани имоти в София с фалшиви договори за собственост като придобити от Министерството на отбраната.

"Военна полиция" предотврати опити за имотни измами с фалшиви документи в София

***


Състоянието на полицейския служител, който беше прострелян късно вечерта в събота в София, се подобрява, и скоро ще бъде изписан от болница. Това съобщи пред медиите директорът на СДВР главен комисар Любомир Николов.

Николов допълни, че извършителят е известен като Ники Плешивия и е стар познайник на полицията. Той е излежавал три присъди за най-различни престъпления.

Стрелбата срещу полицай в София: Извършителят е Ники Плешивият, обезвредили го с тейзър

***


Окръжна прокуратура-Бургас и ГДБОП неутрализираха престъпно сдружение, занимаващо се с държане с цел разпространение и разпространение на високорискови наркотични вещества, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Бургас.

Разбиха наркобанда, действала в градовете Бургас, Варна, Стара Загора и София

***


В Унгария управляващата партия на премиера Виктор Орбан загуби позиции на изборите за Европейски парламент. В страната може да се появи нов политик, който възнамерява да оспори дългосрочното господство на настоящия лидер на правителството, пише Bloomberg, цитиран от „Фокус".

Партията на Орбан „Фидес“ спечели 44% от гласовете, според частичните резултати след преброяването на почти половината от гласовете. Второто място е за партията TISZA на Петер Маджар с 31%.

Задава се залезът на Виктор Орбан, сериозен политически конкурент се изправя пред унгарския премиер

***


Русия е засилила набирането на затворници в страните от Глобалния Юг, тъй като ресурсите на затворите вече са изчерпани и мобилизацията е опасна за Владимир Путин. Това се казва в ежедневния бюлетин на Министерството на отбраната на Обединеното кралство, резюме от който е публикуван в социалната мрежа Х и цитиран от „Фокус“.

На 28-ми май Главното разузнавателно управление (ГУР) към Министерството на отбраната на Украйна съобщи, че Русия е засилила усилията си да вербува африканци за участие във военните действия в страната.

Британското разузнаване: Русия изчерпа затворниците, вербува африканци

***


Генералният щаб на Украйна днес заяви, че силите на Киев са поразили три руски системи земя-въздух в окупирания от Русия Крим през изминалата нощ, предаде Ройтерс.

Украйна твърди, че е поразила руски системи за ПВО в окупирания Крим

***


Производството на природен газ от страна на руския енергиен гигант "Газпром" през 2023 г. са намалели с 13 на сто до рекордно ниско ниво, предаде Ройтерс. През годината, донесла първа загуба на компанията от десетилетия насам, добивите възлизат на 359 милиарда куб. м спрямо 413 милиарда куб. м през 2022 г. и 515 милиарда куб. м през 2021 г., се посочва в годишния доклад на компанията.

Добивите на "Газпром" през 2023 г. са спаднали до рекордно ниско ниво

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
1562 5

Коментари 5

Добави коментар
Rabbit

2024.06.11 | 05:59

5
Сега отива да си харчи откраднатите пари и да си попръцква.

2024.06.10 | 23:46

4
Закъсня.

2024.06.10 | 23:16

3
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

2024.06.10 | 20:58

2
ААА Ристьо се гласи за циркове и протести и т н Нееее Ристо с голямата гага няма да мине номера

2024.06.10 | 19:33

1
Христо Иванов подаде оставка като председател на „Да, България“, няма да бъде и депутат. НАЙ-СЕТНЕ увря бобо в чутурата му. Ако просто киро прекърши държавата, то христо я досчупи с празноглавието си. Вече е на политическото бунище.

Добави коментар

Водещи новини