Започва акция по кръводаряване за три деца в болницата в Бургас

  • 10 юни 2024 12:27

  • 308
  • 1
Започва акция по кръводаряване за три деца в болницата в Бургас
© pixabay

Започва акция по кръводаряване за три деца в болницата в Бургас.

Три деца настанени в бургаската болница спешно се нуждаят от кръводарители. Затова днес е организирана извънредна кампания. Откликват ли хора на тази кампания, има ли достатъчно кръводарители към този час и какво още е нужно?

Опашка днес има и пред кръвния център в Бургас. Много хора се включват в тази кампания.

"Винаги има първи път. Моята професия не ми е позволяваше, не беше препоръчително. Но вече не работя тази професия и реших да дам", каза пред БНТ жена, която се е включила в акцията.

Три деца се нуждаят спешно от кръв в Бургас

"За децата бяха необходими количества кръв и пак за съжаление, те се случиха от редките кръвни групи. Две от тях бяха едновременно с Б-. И с днешната акция ние се надяваме да попълним нашето депо", допълни д-р Желязкова - началник на отделението.

И при трите деца причината не е инцидент, а заболявания и операции, които налагат спешно кръвопреливане. Две са в тийнейджърска възраст, а третото - на 4 години

Отделението по трансфузионна хематология на болницата е осигурило нужните количества както от собствени запаси, така и от кръвните центрове в Пловдив и Стара Загора.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
308 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.10 | 15:46

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини