На 7 юни се възстановява движението при 20-и км на АМ „Тракия“. Завърши основният ремонт на съоръжението

  • 06 юни 2024 13:35

  • 298
  • 0
На 7 юни се възстановява движението при 20-и км на АМ „Тракия“. Завърши основният ремонт на съоръжението
© АПИ

В петък - 7 юни, около 12 ч. ще бъде възстановено движението в платното в посока София между 20-и и 21-и километър на АМ „Тракия“.

Поради ремонт на селскостопанския подлез от 8 май трафикът преминаваше двупосочно в платното за Бургас. Със завършването на строителните работи се възстановява нормалното движение по автомагистралата, с което се улеснява пътуването на шофьорите за активния туристически сезон и нарастването на трафика към черноморските курорти.

Преди почивните дни за Великден бе ремонтирано съоръжението в посока Бургас. С приключването на строителните работи сега и в платното за София основно е ремонтиран селскостопанският подлез при 20-и км на АМ „Тракия“, който е в експлоатация от 1978 г. В обновяването му от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“ са инвестирани 792 хил. лв. с ДДС. Съоръжението е с нова хидроизолация, фуги, настилка, ограничителни системи, маркировка и т. н.

Строително-монтажните работи са изпълнени от „Автомагистрали“ ЕАД, след проведена открита процедура по ЗОП през миналата година, информира АПИ.

Нова тапа: Затварят надлеза на Околовръстното към „Бояна“

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
298 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини