Водещите новини! Христо Иванов: Радев да спре да плаши хората. България е получила 16,7 млрд. лева от кохезионната политика на ЕС (и още…)

  • 04 юни 2024 19:01

  • 2505
  • 24
Водещите новини! Христо Иванов: Радев да спре да плаши хората. България е получила 16,7 млрд. лева от кохезионната политика на ЕС (и още…)
© Getty Images/Булфото/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 4 юни   

 

Президентът Румен Радев отново по най-безотговорен начин се намесва в предизборната кампания с внушения, с които плаши хората и се опитва на практика да налее гласове към „Възраждане” и да дезориентира допълнително хората.

Това заяви в Бургас съпредседателят на „Демократична България” Христо Иванов по повод вчерашното изявление на държавния глава, в което той говори, че е възможен „ядрен армагедон”, че НАТО вече участва във войната в Украйна „на всички нива” и че българските евроатлантици са „самозвани” и „страхливички”.

Христо Иванов: Радев да спре да плаши хората и да налива гласове на „Възраждане”

***


Васил Терзиев обяви пред медиите резултатите от проверка за законосъобразност на 24 обществени поръчки в Столична община на стойност 204 млн. лв.

"Обществените поръчки включваха различен тип обекти – ВиК, детски градини, инфраструктурни обекти и др. Проверката установи, че за 24-те проекта, които бяха дадени, 23 имаха проблем, а 21 бяха установени като незаконосъобразни. Другите констатирани проблеми са наличие на ограничителни изисквания, непълно обявление за обществена поръчка, незаконосъобразно изменение на документацията за участие, несъответствие в информацията, промяна на условията на процедурата без уведомление, забавяне на работата на оценителните комисии“, допълни той.

Кметът Терзиев: 23 от 24 проверени обществени поръчки в СО са с проблеми

***


От присъединяването си към ЕС през 2007 г. България е получила 16,7 млрд. лева от кохезионната политика в подкрепа на своето икономическо развитие. Това заяви Сабрина Калъчева, ръководител на Европа Директно – Видин, която взе участие в регионалната конференция по проект "Европа на Балканите: Общо бъдеще" във Видин. Домакин на събитието е Националния пресклуб на Българската телеграфна агенция (БТА) града.

България е получила 16,7 млрд. лева от кохезионната политика на ЕС

***


Хронично ниска избирателна активност цари у нас. Това заяви политологът Даниел Стефанов в ефира на Дарик.

Той поясни: „Ниската активност е донякъде симптом. Би било грешка да се хванем за нея и да търсим временни решения. Пробвахме задължително гласуване, по целия свят се знае то какво дава – 8-9% максимум. Пробвали сме лотарии и какво ли още не. Важно е да разберем какво стои зад тази хронично ниска избирателна активност.“

Политологът Даниел Стефанов: В България цари хронично ниска избирателна активност

***


Екипажът на хеликоптера, изпълнил първата успешна мисия по въздух, разказа как е минал полетът

***


България ще получи следващите два медицински хеликоптера до края на годината. Втората машина ще пристигне със закъснение, а третата по график. Това уведомява производителя „Леонардо“ АД (Leonardо S.p.A.). в официално писмо до Министерството на здравеопазването.

Следващите два медицински хеликоптера идват у нас до края на годината

***


Украински ракети поразиха ферибот във района на временно окупирания полуостров Крим и петролен терминал в руския Краснодарски край, съобщи генералният щаб на украинските въоръжени сили, предаде Укринформ.

Украински ракети поразиха ферибот край Крим и петролен терминал в руския Краснодарски край

***


"Британският политик Найджъл Фараж бе залят с напитка", предаде Скайнюз.

Лидерът на партията "Нова реформа" и един от архитектите на излизането на Обединеното кралство от Европейския съюз (Брекзит) бе на мероприятие, свързано с парламентарните  избори, насрочени за 4 юли в югоизточния морски курорт Клактън.

На излизане от местно питейно заведение към Фараж се приближи жена и хвърли по него чаша с млечен шейк. Течността се разля по дрехите на политика.

Хвърлиха напитка по британския политик Найджъл Фараж

***


Израелският премиер Бенямин Нетаняху може би бави края на войната в Газа по политически причини, заяви американският президент Джо Байдън в интервю за списание „Тайм“, предаде Ройтерс.

Байдън: Нетаняху може би бави края на войната в Газа по политически причини

***


Армията на Южна Корея обяви днес, че ще поднови военните дейности по демаркационната линия, разделяща Северна и Южна Корея и Северозападните острови, след прекратяването на Междукорейското споразумение, предаде Ройтерс.

Прекратяването на военното споразумение със Северна Корея, което президентът на Южна Корея Юн Сук-йол одобри по-рано днес, е в отговор на изпращането на хиляди балони с боклук през границата.

"Южнокорейската армия иска да е ясно, че ще предприеме всички необходими мерки, за да опази живота и сигурността на хората, в отговор на севернокорейските провокации", каза по време на спешно свикана пресконференция министърът на отбраната Шин Уон-сик.

Широкомащабното разпръскване на балони с боклук сериозно застраши безопасността на нашите хора и причини материални щети, добави той.

Южна Корея възобновява всички военни дейности по демаркационната линия

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
2505 24

Свързани новини

Коментари 24

Добави коментар
Елена

2024.06.05 | 21:57

24
Иванов продължава да лансира идеите на посолството

2024.06.04 | 23:05

19
САЩ унищожиха Украйна , Либия , Ирак , Сирия , Югославия заради своите интереси ! Ще унищожат и нас и страната ни БЪЛГАРИЯ !

2024.06.05 | 05:20

23
БЯГАЙ В РУСИЯ ЩОМ НАДЕЖДАТА ТИ Е ТАМ. НО ТАМ ИСКАТ ДА СЕ РАБОТИ. И ДА НЕ ПИШЕШ ГЛУПОСТИ ЗА ДА НЕ ВЛЕЗЕШ НА ТОПЛО. ПУТИН Е ПРЕСТЪПНИК - ПИТАЙ БАЩА СИ И МАЙКА СИ АКО СА ПО УМНИ ОТ ТЕБ.

2024.06.05 | 04:04

21
Тъпак, унищожил те е баща ти, като те е създал...

2024.06.04 | 23:08

20
Само в Русия пак е надеждата ни !

2024.06.05 | 05:17

22
90 ПРОЦЕНТА ЛИ ОТ ТЕЗИ МИЛИАРДИ СА ОКРАДЕНИ. ЗАЩОТО ЗА 35 ГОДИНИ В БЪЛГАРИЯ НЕ Е ПОСТРОЕН НИТО ЕДИН СТАДИОН НИТО ЕДИН ТЕАТЪР ИЛИ МОДЕРНО СПОРТНО СЪОРЪЖЕНИЕ ОТГОВАРЯЩО НА СЪВРЕМЕНИТЕ НОРМИ. НИТО ЕДН ХУБАВА МОДЕРНА СГРАДА. ОГРАБИХТЕ ХОРАТА. БЪЛГАРИТЕ СА НАЙ БЕДНАТА И МИЗЕРНА ДЪРЖАВА А СОФИЯ НАЙ БЕДНАТА СТОЛИЦА.

2024.06.04 | 20:26

13
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

2024.06.04 | 21:43

18
Некакви измекяри ли сте ?
Рекс

2024.06.04 | 21:30

16
Българите да спрат със страховете си и да отиват да гласуват, а не да се жалват после, че еди кой си взел неправилно власта. Цяла Европа ни се чуди на умрялото мислене и ниско интелигентно поведение с превъзнасяне на допотопни събития, нямащи нищо общо с реалностите в момента.

2024.06.04 | 21:42

17
И ти Рекси за кого би гласувал ? За безплатна кучешка храна ли?

2024.06.04 | 20:14

10
Браво Радев! Следвай Орбан и няма да сбъркаш! Спасявай България от САЩ!

2024.06.04 | 20:52

15
BRAVO

2024.06.04 | 20:51

14
6ibani amerikanski kopeleta...RATSTREL ZA VSI4KI

2024.06.04 | 20:22

12
a kade sa tez 16 ,700 miliarda be prodajnik umrel te do naroda ne stigat a idvat do vas politicite i ti tuka na zmaiava6 umirai bokluk

2024.06.04 | 20:17

11
Украинските фашисти убиват невинни мирни хора!

2024.06.04 | 20:14

9
Путин е Пътят, Истината и Живота! Той ще спаси Човешката Раса от Западното Духовно, Морално и Анално Пропадане!

Добави коментар

Водещи новини