СО отвори врати за бъдещето: Деца "стъпиха в обувките на кмета" в знак на равен шанс и възможности

  • 04 юни 2024 17:38

  • 1244
  • 4
СО отвори врати за бъдещето: Деца "стъпиха в обувките на кмета" в знак на равен шанс и възможности
© СО

Над 20 деца от центрове за настаняване от семеен тип на деца без увреждания, деца с увреждания, както и преходни жилища имаха уникалната възможност да прекрачат прага на Столична община и да се почувстват за миг като възрастните, които управляват столицата. Инициативата, организирана по покана на заместник-кмета по социални дейности и интеграция на хора с увреждания Надежда Бачева, бе насочена към деца на възраст между 7 и 18 години.

Събитието отвори врати за младите гости, които имаха възможността да разговарят лично с кмета Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите и неговите заместници – Иван Василев, зам.-кмет по финанси и здравеопазване, и Никола Лютов, зам.-кмет по правни и административни въпроси. Те успяха да научат повече за техните отговорности, както и да видят отвътре как функционира местната администрация.

„Столична община е отворена за всеки, който желае да допринесе за развитието на града след завършване на образованието си“ – заяви заместник-кметът Надежда Бачева. Тя подчерта ангажимента на общината да създаде среда, в която всеки има равен шанс за реализация, независимо от своите интереси.

В рамките на посещението децата "влязоха в обувките на кмета“, за да усетят отговорността на онези, които вземат ключовите решения за развитието на столицата. 

Васил Терзиев ще дари заплатата си за наводнени къщи след проливния дъжд в София

Кметът Терзиев посвети време да обясни на децата колко важно е образованието и саморазвитието. „Обичайте книгите и учебниците, работете над себе си,“ призова той младите хора, подчертавайки, че бъдещето и професионалната реализация са в техни ръце. "Следвайте сърцето си. Намерете това, което има смисъл за вас. Аз знам, че има смисъл, виждам резултата от нашия труд, дори сега въпреки че е трудно. Това ми дава сила" – заяви кметът на София. Терзиев пожела на децата да открият това, което наистина обичат, и да се занимават с него с удоволствие всеки ден.

Инициативата е част от по-широка програма, която до края на юни ще предложи на децата възможност да се срещнат с известни личности от света на изкуството и културата, като част от стремежа на общината да насърчава различните интереси и таланти на младите хора. „Надяваме се, че всеки от вас ще намери своето призвание и ще следва сърцето си“ – заяви Бачева, призовавайки децата да мечтаят смело и да вярват в своите способности. Това събитие е част от устойчивите усилия на Столична община да гарантира, че всяко дете, в зависимост от уменията си, има възможност да постигне своя максимум с подкрепата на градските власти, съобщиха от пресцентъра на СО. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1244 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Тенев

2024.06.04 | 22:36

4
Абе какъв е тоя лайнарски израз,,стъпиха в обувките на..." ?!?!? Откъде измисляте такива тъпотии!?!?!

2024.06.04 | 20:28

3
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto
мамин лигльо Вася Ухото

2024.06.04 | 18:52

2
В смрадливите обувки на маминия лигльо Васско Ухото. После дечицата трябва яко да се дезинфекцират.
Пепа

2024.06.04 | 18:27

1
Кирчо лайното

Добави коментар

Водещи новини