Кметът на Карлово: Искаме още 28 млн. лв. от държавата, иначе излизаме на улицата

  • 30 май 2024 20:23

  • 1884
  • 8
Кметът на Карлово: Искаме още 28 млн. лв. от държавата, иначе излизаме на улицата
© Facebook

Служебният кабинет ще отпусне до 10 млн. лв., с които да се финансират най-належащите дейности по преодоляването на щетите от бедствието преди две години в Карловско. Това обяви днес служебният премиер Димитър Главчев.

Кметът на Карлово Емил Кабаиванов заяви пред Bulgaria ON AIR, че тук не става дума за пазарлъци за пари, а сумата е малко над 38 млн. и тя им е необходима сега.

"За да може до края на годината всички речни корита да бъдат безопасни и мостовете да бъдат изградени. Искаме тези пари, за да завършим в цялост обектите. Уточнихме се, че приемаме тази сума като първи транш от необходимите над 38 млн. лв. Втори и трети транш или само втори с цялата останала сума, трябва да дойде в рамките на лятото, най-късно в началото на есента. Ако не ги получим, ние ще бъдем отново на улицата", обясни той в "Денят ON AIR".

Кметът настоя, че в ненормални условия живеят повече от 12 хил. жители вече втора година. По думите му хората живеят в страх, тъй като има опасност изграденото да бъде разрушено при силни дъждове. А 10-те милиона ще стигнат максимум за месец и половина, отбеляза Кабаиванов.

Премиерът Главчев: Осигуряваме 10 млн. лв. за възстановяването на щети от бедствието в Карловско

"Търпението на хората, моето и на екипа ми се изчерпа", отсече той и уточни, че не са излезли по-рано да протестират, защото са решили да изчакат и са имали уверението, че парите ще бъдат преведени.

"Това не е държавническо поведение. Затова веднага след изборите ще предложа вариант за промени в законите за МВР, за бедствията и в наредбата, по която работи междуведомствената комисия. Трябва да има два финансови фонда - единият да финансира дейности по превенция на бедствията, а другият да бъде за ликвидиране на последиците. В комисията трябва да има експерти, които при бедствия да бъдат веднага на място, за да участват в управление на кризата и в рамките на 15 дни да има подробна оценка за пораженията", на мнение е Кабаиванов. 

Кметът на Карлово посочи още, че България е свръхцентрализирана държава с балкански манталитет на управление - "да държиш цялата власт и пари, а другите да бъдат зависими".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1884 8

Коментари 8

Добави коментар
Баи Х

2024.06.01 | 17:53

8
Защо никой не го проверява този от кафе са му парите???????
Карък

2024.05.31 | 01:50

7
Кмета от години усвоява ПОМНИМ

2024.05.30 | 23:15

6
НАТО е НАПАДАТЕЛЕН СЪЮЗ ПОДСТРЕКАВАЩ и ВОДЕЩ ВСИЧКИ ВОЙНИ ВЪВ СВЕТА. НАТО ВОДЕШЕ РАЗМИРИЦИ в ЮГОСЛАВИЯ чрез БОСНЕНСКИТЕ СЕПАРАТИСТИ. ГЕНОЦИД НЕ Е ИМАЛО, ЮГОСЛАВИЯ - СЪРБИЯ РЕАГИРА, КАКТО Е РЕДНО! НАТО ВОДИ ВОЙНАТА СРЕЩУ СЪРБИЯ в защита на КОСОВСКИТЕ СЕПАРАТИСТИ. НАТО ВОДИ ВОЙНАТА В УКРАЙНА срещу РУСИЯ чрез УКРАИНСКИТЕ СЕПАРАТИСТИ взели ВЛАСТТА в УКРАЙНА с ПОРОШЕНКО в 2014г. с ПРЕВРАТ. Ше бе ци ГЕРБ СДС ДПС ПП ДБ ЗЕЛЕНИ и СИНИ, ако съставят Правителство след 9 юни 2024г.ще изпълнят Указанията и Заповедите на НАТО СТОЛТЕНБЕРГА за ИЗПРАЩАНЕ НА БЪЛГАРСКИ ВОЙСКИ в УКРАЙНА и ПРЕДОСТАВЯНЕ на ТЕРИТОРИЯТА и ВЪЗДУШНОТО ПРОСТРАНСТВО на БЪЛГАРИЯ за НАНАСЯНЕ на УДАРИ по РУСИЯ от БЪЛГАРИЯ с ЗАПАДНИ ОРЪЖИЯ и РАКЕТИ. ТОВА ЗАПОВЯДА НАТО СТОЛТЕНБЕРГА на ГЕРБ ШЕ БЕ ЦИ и КОАЛИЦИИ на 27.05.24г. ТАКА ЧЕ МИСЛЕТЕ СЛАВЯНО - БЪЛГАРИ ГРАЖДАНИ и НЕРОБИ, ГЛАСУВАЙТЕ ТВЪРДО ПРОТИВ ТЕЗИ ПАРТИИ, ИМА ДОСТАТЪЧНО ПАРТИИ от ВЪЗРАЖДАНЕ до ВЪЗРАЖДАНЕ на ОТЕЧЕСТВОТО.... НАЙ ДОБРЕ И ТВЪРДО Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!

2024.05.30 | 22:21

5
Кмете пиши общината към Украйна и ше потекат пари и техника а докато трае ремонта хората на хотел ,умен си аз ли акъл да ти давам ...

2024.05.30 | 22:19

4
Искате,море имат очи и уши само за Украйна и там дават вашите пари
цар

2024.05.30 | 22:07

3
ИЗЛИЗАЙТЕ !НО ПАРИ НЯМА!
Снежко Снежев

2024.05.30 | 21:09

2
И този шопар се е натопорчил да "усвоява" милки:)))!
Да бее

2024.05.30 | 20:55

1
И аз искам от общината за ремонт на къщата,кой плаща сметките бе нещастници

Добави коментар

Водещи новини