Водещите новини! Кой и как се опитва да се върне на власт и има ли алтернатива? САЩ може и да позволят на Украйна да поразява цели в Русия (и още…)

  • 30 май 2024 19:25

  • 931
  • 6
Водещите новини! Кой и как се опитва да се върне на власт и има ли алтернатива? САЩ може и да позволят на Украйна да поразява цели в Русия (и още…)
© Getty Images/NovaTV/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 30 май   

 

Председателят на РИК в Пловдив област от квотата на ГЕРБ-СДС заблуждава гражданите, че ако искат да гласуват само на единия вот на 9 юни, могат да го направят само на хартия. Това е поредният опит, чрез разпространяване на дезинформация, да се саботира машинния вот. Отново в навечерието на изборите, целта е да объркат хората и да се откажат да гласуват по най-сигурния начин – с машина. 

Това пише в официална позиция от страна на "Продължаваме промяната - Демократична България", която публикуваме без редакторска намеса: 

ПП-ДБ: В навечерието на изборите - отново опит да се саботира машинния вот

***


Намираме се в ситуация, в която дуетът Беевски (Борисов и Пеевски, б.р.) се кани да управлява и това се вижда през един квази-служебен кабинет. Опитват се да се върнат към политиката на социалното скъперничество, но ние няма да им го позволим. Искат да ни убедят, че нямат алтернатива, но такава има. Това заяви кандидатът за депутатът от ПП-ДБ Венеция Ангова в ефира на NOVA NEWS.

Тя допълни, че сред първите задачи на ПП-ДБ ще бъдат да спрат кражбите и да повишат заплатите и пенсиите. Според нея, ако 80% от недоволните излязат да гласуват на изборите на 9 юни, ПП-ДБ биха събрали достатъчно представителство в Народното събрание, за да реализират необходимите промени и България да се развива като европейска държава.

Венеция Ангова, ПП-ДБ: Дуетът Беевски се опитва да се върне на власт и да ни убеди, че няма алтернатива, което не е вярно

***


30% от момичетата и 21% от момчетата над 15 години са пушачи. Данните бяха изнесени на събитие в резиденцията на британския посланик в България, организирано от фармацевтична компания и са по повод 31 май - Световният ден за борба с тютюнопушенето.

Употребата на цигари е основна причина за появата на хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ). Над 90 600 българи страдат от това заболяване, като броят им през последните години непрекъснато се увеличава. Честотата на заболяването у нас е значително над средното за Европа и обхваща над 10% от населението.

И без рекламa на цигари: пак сме първи по тютюнопушене в Европейския съюз

***


Ученик налетя на бой на учител и го удари в корема. Инцидентът е станал към 14:30 часа в двора на Благоевградската професионална гимназия.

Въпросният ученик отишъл на училище с неприлично облекло - с къси гащета. На няколко пъти различни преподаватели са му направили забележка, че не може така да идва на училище. Той обаче въобще не обърнал внимание на думите им.

Поредната забележка към него за начина, по който е облечен, дошла от учителя по физическо възпитание и спорт, който трябвало да проведе часа в класа на въпросния осмокласник. Тогава 15-годишният тийнейджър се нахвърлил върху учителя и го ударил с юмрук в корема.

Ученик налетя на учител след забележка за неприлично облекло

***


„Има завоевателна война, която Русия води срещу Украйна на украинска територия. Не е въпросът дали Европа или НАТО ще влезе във война, а дали ще помагаме на жертвата да се отбранява в борбата си за независимост. 

Това е въпрос, който е поставян през 1938 г. пред европейските лидери, тогава са казали, че ще зарежат Чехословакия, че влиза в границите на Третия райх. 

Днес т.нар. „миротворци“ казват същото: да има някакъв мир, при който Русия да получи своето“.

Радан Кънев и Волгин се дърлят по линия на “евроатлантически” и “кремълски” опорки: как да бъде постигнат мирът?

***


Съветниците одобриха и предложението на кмета Благомир Коцев за намаляване на цените на абонаментните карти до съседните села и курортни комплекси. Пътуващите до населените места от общината – Тополи, Константиново, Казашко, Звездица и Каменар, както и до Златни пясъци, Аладжа манастир и местността Корабостроител (Крушките) вече ще плащат по 40 лева месечно.

Безплатен градски транспорт за ученици, пенсионери и хора с увреждания във Варна

***


Съдът в Лондон призна за виновни петимата българи, отговорни за кражбата на 54 млн. паунда от британския социален фонд Universal Credit.

В продължение на 5 години българите са представяли фалшиви документи, в замяна на които са успели да източат колосалната сума от британската хазна.

Осъдиха българите, откраднали 54 млн. паунда от социални помощи във Великобритания

***


Дания разреши на Украйна с дарените от страната изтребители F-16 да се атакуват цели в Русия. Това каза датският външен министър Ларс Льоке Расмусен, цитиран от БТА.

Дания разреши Украйна да ползва изтребителите F-16 за удари по военни цели в Русия

***


Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън разкритикува днес руските опити за предизвикване на спорове в демократичните страни с дезинформация, предаде Асошиейтед прес. Той намекна, че правителството на Байдън скоро би могло да позволи на Украйна да използва предоставени от САЩ боеприпаси, за да поразява цели в Русия.

Блинкън намекна, че САЩ може да позволят на Украйна да поразява цели в Русия

***


Чехия: Няма проблем Украйна да нанася удари на руска територия

***


Франция може скоро да изпрати в Украйна военни инструктори въпреки опасенията на някои съюзници и критики от страна на Русия, и може да обяви решението си  по време на посещението на украинския президент следващата седмица, съобщават трима дипломати, предаде Ройтерс.

Франция може скоро да изпрати военни инструктори в Украйна

***


Словенското правителство прие на заседание днес решение за признаване на палестинската държава, съобщи словенският премиер Роберт Голоб, цитиран от словенската национална телевизия РТВ Сло.

„Правителството прие решението да признае държавата Палестина като независима и суверенна страна с границите, определени от ООН. Става въпрос за границите от 1967 г., границите, които трябва да се договорят със засегнатите страни в бъдещо мирно споразумение“, обясни Голоб на пресконференция след правителственото заседание.

Словенското правителство прие решение за признаване на палестинската държава

***


„Иран вероятно подготвя атентат по време на Олимпиадата в Париж през тази година", това написа израелската медия нюзру, като се позова на данни на разузнавателната служба на Еврейската държава МОСАД.

„Според наличната информация Ислямската република е наела лидера на организираната престъпна групировка "Фокстрот" – иранския кюрд Рава Маджид, по прякор Кюрдската лисица", добави изданието.

„Мъжът е живял дълго време в Швеция. След обявяването му за издирване с червена бюлетина, издадена от Интерпол за убийства, рекет, незаконна търговия с наркотици и други, Рава Маджид в края на миналата година се е преселил в Иран. Там той е бил вербуван от тайните служби на Техеран", разказа още цитираната медия.

МОСАД: Иран вероятно подготвя атентат по време на Олимпиадата в Париж

***


Центристката партия на израелския министър във военния кабинет Бени Ганц днес предложи да се проведе гласуване за разпускане на парламента, но не беше ясно дали има достатъчно подкрепа, за да предизвика предсрочни избори, предаде Ройтерс.

Партията на Бени Ганц предлага разпускане на израелския парламент

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
931 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2024.05.30 | 23:18

3
НАТО е НАПАДАТЕЛЕН СЪЮЗ ПОДСТРЕКАВАЩ и ВОДЕЩ ВСИЧКИ ВОЙНИ ВЪВ СВЕТА. НАТО ВОДЕШЕ РАЗМИРИЦИ в ЮГОСЛАВИЯ чрез БОСНЕНСКИТЕ СЕПАРАТИСТИ. ГЕНОЦИД НЕ Е ИМАЛО, ЮГОСЛАВИЯ - СЪРБИЯ РЕАГИРА, КАКТО Е РЕДНО! НАТО ВОДИ ВОЙНАТА СРЕЩУ СЪРБИЯ в защита на КОСОВСКИТЕ СЕПАРАТИСТИ. НАТО ВОДИ ВОЙНАТА В УКРАЙНА срещу РУСИЯ чрез УКРАИНСКИТЕ СЕПАРАТИСТИ взели ВЛАСТТА в УКРАЙНА с ПОРОШЕНКО в 2014г. с ПРЕВРАТ. Ше бе ци ГЕРБ СДС ДПС ПП ДБ ЗЕЛЕНИ и СИНИ, ако съставят Правителство след 9 юни 2024г.ще изпълнят Указанията и Заповедите на НАТО СТОЛТЕНБЕРГА за ИЗПРАЩАНЕ НА БЪЛГАРСКИ ВОЙСКИ в УКРАЙНА и ПРЕДОСТАВЯНЕ на ТЕРИТОРИЯТА и ВЪЗДУШНОТО ПРОСТРАНСТВО на БЪЛГАРИЯ за НАНАСЯНЕ на УДАРИ по РУСИЯ от БЪЛГАРИЯ с ЗАПАДНИ ОРЪЖИЯ и РАКЕТИ. ТОВА ЗАПОВЯДА НАТО СТОЛТЕНБЕРГА на ГЕРБ ШЕ БЕ ЦИ и КОАЛИЦИИ на 27.05.24г. ТАКА ЧЕ МИСЛЕТЕ СЛАВЯНО - БЪЛГАРИ ГРАЖДАНИ и НЕРОБИ, ГЛАСУВАЙТЕ ТВЪРДО ПРОТИВ ТЕЗИ ПАРТИИ, ИМА ДОСТАТЪЧНО ПАРТИИ от ВЪЗРАЖДАНЕ до ВЪЗРАЖДАНЕ на ОТЕЧЕСТВОТО.... НАЙ ДОБРЕ И ТВЪРДО Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!

2024.05.31 | 06:37

6
Спасител е идиот.
Dada

2024.05.31 | 02:25

5
Mnogo e trasno Amerika e dalece pravat mnogo voini orazie da prodavat da pecelat pari Strahuvame se ne iskame voini
21

2024.05.30 | 19:42

1
мачкайте ватенките, те само от това разбират, диктатора путин в Хага или в ковчег
Lorda

2024.05.31 | 01:30

4
Eh tipakoooo, ti otidi v groba maloumen bokluk.Amerikanska vatenka.

2024.05.30 | 21:57

2
Слава на Русия, слава на Путин!

Добави коментар

Водещи новини