Майка от Пловдив роди вкъщи четири седмици преди термина

  • 30 май 2024 15:54

  • 4186
  • 0
Майка от Пловдив роди вкъщи четири седмици преди термина
© Фейсбук

Майка от Пловдив роди вкъщи четири седмици преди термина. 

"Много пъти сте чували, че раждането е процес. Отнема време, преминава през фази, изисква усилия и е трудно. Чували сте също, че има сигнали, които подсказват, че раждането започва.

Всичко, което сте чували е вярно, Но всяко правило се потвърждава от изключенията. Макар и изключително рядко, раждането може да премине неусетно. Да, точно така - "неусетно" е единствената дума, която може да опише историята на Димитрия.

Младата жена е пристигнала в болница след успешно раждане в дома си почти четири седмици преди термин. Димитрия се събудила както обикновено около 08:00 и тръгнала към банята за сутрешния си тоалет. Докато стигнала до там, главичката на бебето вече се била появила. И ако татко Иван бил с нагласа да не присъства на раждането, то в този случай се наложило не само да бъде там, но и да вземе дейно участие в процеса.

Бързата му реакция и дистанционните инструкции на д-р Красимира Чалова са довели до раждането на бебето с тегло от 3 460 грама до успешен край. Пъпната връв прерязала самата Димитрия, а за раждането на плацентата се погрижил Иван, под ръководството на акушер-гинеколога.

Когато линейката дошла, всичко било приключено, а бебето - завито в топла хавлия в прегръдките на майка си.

В момента Димитрия и бебето Иван са добре и са под грижите на екипа в Родилно отделение на болница "Селена", написаха във фейсбук от болничното заведение. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
4186 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини