Пострадал от ударения влак в София: Силен трясък, хората бяха шокирани, но взаимно си помагаха

  • 29 май 2024 08:07

  • 1112
  • 2
Пострадал от ударения влак в София: Силен трясък, хората бяха шокирани, но взаимно си помагаха
© БТВ

Беше малък шок това, което се случи. Аз за първи път виждах такова нещо. Изпращах свой познат и бях във влака. Все още ме боли врата от камшичния удар. Получих леко нараняване, но нямах нужда от медицинска помощ. Това заяви Георги Велев, който е потърпевш в инцидента в ефира на БТВ. 

Доста хора бяха шокирани, беше силен трясъкът. Самият персонал на гарата също беше доста шокиран в първите минути. Реагираха обаче адекватно и започнаха да помага. Хората си помагаха взаимно. Когато излязохме от влака, видяхме колко много поражения имаше, разказва Велев. 

Първо влакът закъсня с 10 минути. Хората бързаха да се качат, настаняваха по седалките, когато се случи удара. Имаше пострадали по самите стъпала, пострадаха и хора от персонала на БДЖ, каза още той. Мъжът обясни, че служителите на БДЖ са очавали повече информаиця от министъра на транспорта. 

По думите му машинистът е изглеждал в добро състояние, дано всичко с него да е наред. "Хората действаха доста добре спрямо ситуацията – въпреки шока и въпреки крясъците, които се чуваха. Започнаха да разлеждат вагоните, линейките дойдоха доста бързо", споделя още Велев. 

От 50 минути до 2 часа закъснения на влаковете след вчерашната катастрофа

Трябва да дадем обаче една малка черна точка на цялата държавна компания – никой не знаеше къде можем да получим информация и как да се действа. Започна да се получава информация по уредбата за закъсненията на влаковете. Влакът за Пловдив отпътува с 120 минути закъснение, посочи Георги Велев. 

Той отбеляза, че е имало хора с наранявания, с отворени рани.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1112 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.29 | 11:40

2
БОЖЕ , КОЛКО ПРОСТОТИЯ ИМА В ТАЯ НАША СМАХНАТА ДЪРЖАВА , ЯВНО СЛЕД 35 ГОДИНИ ДЕГРАДАЦИЯ ВСИЧКО ПОЧВА ДА СЕ СКАПВА.

2024.05.29 | 11:05

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини