Мариета Георгиева, покорила Еверест: Най-труден момент няма!

  • 28 май 2024 07:39

  • 1225
  • 2
Мариета Георгиева, покорила Еверест: Най-труден момент няма!
© Кадър - Нова телевизия

Мариета Георгиева е третата българката, която покори Еверест и не само него. Тя разказва, че от самото начало на експедицията се преминава през различни трудности. „Най-труден момент няма. Има цялостна подготовка – психическа и физическа, на която аз много разчитах и тя не ме предаде. Така си изпълних мечтата”, заяви Георгиева.

Българката отбелязва, че обръща внимание на всеки детайл при подготовката си. „Аз съм любител пътешественик. В един момент дестинациите се препокриват, много неща си приличат. Изникна идеята за Килиманджаро случайно. Запознах се на летището с една фирма, която пътуваше натам, разказаха ми и се впечатлих много. Декември 2019 г. се записах и участвах. Изключително ми хареса”, каза тя, уточнявайки, че планинския масив е бил първия от списъка на плануваното от нея.

Океания, Австралия, Антарктида и Аляска са следващите дестинации, чиито върхове Георгиева иска да покори.

Мариета Георгиева също така притежава школи за неформално образование на деца. „Ние намираме решения на проблемите на родителите и децата в различните уроци. На морето имаме езикови училища, които са изцяло на английски език и обучаваме децата на базата на английска програма”, допълни тя.

Трета българка успешно изкачи Еверест

Последвайте канала на

Калина Христова
1225 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.28 | 12:48

2
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto
Вм

2024.05.28 | 09:35

1
Браво Мариета

Добави коментар

Водещи новини