Митрополит Арсений ще бъде тържествено посрещнат в Сливенска епархия

  • 27 май 2024 07:40

  • 874
  • 2
Митрополит Арсений ще бъде тържествено посрещнат в Сливенска епархия
© Булфото

Митрополит Арсений ще бъде тържествено посрещнат днес в Сливенска епархия, съобщиха от канцеларията на Митрополията.

Духовници ще посрещнат новия Сливенски митрополит в храма "Света Троица" в сливенското село Крушаре в 16:00 часа. Кметът на Сливен Стефан Радев ще привества новия сливенски архиерей от 17:00 часа пред паметника на Хаджи Димитър заедно с представители на институции в града.

След церемонията на площада в катедралния храм "Св. Димитър" ще се състои въдворяване на новия владика и вечерна служба. На гроба на митрополит Йоаникий ще се извърши заупокойна молитва, след което Негово високопреосвещенство Арсений ще бъде посрещнат в Митрополията.  

Знеполският епископ Арсений беше избран със седем гласа от митрополитите от Светия синод на Българската православна църква - Българска патриаршия (БПЦ-БП). Изборите за нов Сливенски митрополит бяха насрочени за втори път. На състоялия се на 18 февруари епархийски избор в Сливен избирателите, излъчени от епархията, дадоха своите гласове на първия тур за Негово Преосвещенство Агатополския епископ Йеротей - 26 гласа, а на втория тур - за Негово Преосвещенство Константийския епископ Михаил - 22 гласа. На 24 февруари Светият синод касира епархийския избор.

Новоизбраният сливенски митрополит с първи думи

Новоизбраният Сливенски митрополит Арсений наследява на поста митрополит Йоаникий, който почина на 9 януари т.г.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
874 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.27 | 09:00

2
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

2024.05.27 | 08:32

1
Началото на втори Разкол в БПЦ в основата на който стоят бизнесмените в раса - Николай Пловдиски (((Къде сте достойни свещенници да го посрещнете с Недостоен и да си подадете исканията за напускане на Църквата докато Арсений ще ви бъде наложен от бизнесмените в раса ? Арсений , вън от Храма Господен !

Добави коментар

Водещи новини