Оцелелият от мълния в София: Живея втори живот

  • 25 май 2024 19:53

  • 2322
  • 1
Оцелелият от мълния в София: Живея втори живот
© Getty images (архив)

Мъжът, до който падна мълния по време на бурята в сряда вечерта в София, разказа за преживяното пред bTV.

30-годишният мъж е оживял като по чудо, има изгаряния по ръцете и краката

Сряда около 18:30 часа Цветелин тръгва за работа. Само за няколко минути дъждът се усилва и започва силна гръмотевична буря.

„Стигнах до локалното платно на Младост. Видях, че цялото е във вода. Тръгнах да се връщам и за части от секундата просто се случи“, спомня си той.

Мълния порази 30-годишен мъж в "Младост"   
Инцидентът става близо до неговия блок. Докато Цветелин върви към дома мълнията пада на метри от него.

Гледката се запечатва в съзнанието му. „Видях проблясък пред себе си. Мълнията как пада до кола или върху кола. Видях как се пръска по водата и ме покосява през десния глезен до върха на пръстите на ръката, с която държах чадъра“, разказва той.

Цветелин споделя, че единственото по-силно нещо от шока, който е изпитал, е болката.

„Първоначално силна болка, парене и игличкане по цялото тяло и в следващия момент паднах на земята. Не съм губил съзнание. Можеше да ме остави на място. Това си е мълния. Наистина извадих страшен късмет“, признава мъжът.


Цветелин успява да се прибере и чак тогава звъни на 112. Казва, че пътят до вкъщи е минал на спринт. „Тичах с всички сили, които имах, за да мога час по-скоро да си бъда вкъщи“, казва той.

Сега няколко дни по-късно той е у дома и все още му е трудно да говори за случилото се. „Все още я има уплахата. Шокът все още го има на моменти. Радвам се, че нямам изгаряния. Имам лека чувствителност и слаба болка в единия крак и дясната ръка, но слава Богу, че нямам изгаряния“, обяснява мъжът.

Цветелин съветва хората когато времето е лошо и има гръмотевична буря да отложат излизанията си.

„Аз наистина имам страшен късмет. Живея втори живот“, признава мъжът.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2322 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.26 | 09:43

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини