Ремонтират канализацията в Кубрат

  • 31 август 2012 09:28

  • 1824
  • 0
Ремонтират канализацията в Кубрат
©

Кметът на Община Кубрат Ремзи Халилов подписа в Министерството на околната среда и водите договор за безвъзмездна финансова помощ, която е предвидена за строителство и ремонт на канализацията в града.

Инвестицията е в размер на 42 821 111 лева и се отпуска по от оперативната програма "Околна среда 2007-2013 г." по процедурата за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ. С договорените средства през 2013-2014 г. ще бъдат извършени
строително-монтажни работи за реконструкция на водопроводната мрежа по трасето на изграждащата се канализационна инфраструктура с дължина 35,5 км, доизграждане на канализационната мрежа с обща дължина 38,54 км и разширение на пречиствателната станция за отпадъчни води в Кубрат.

Изграждането на канализационната инфраструктура гарантира 100-процентово включване на всички домакинства, обществени и търговски обекти в канализационната мрежа. Разширението на пречиствателната станция ще обнови и модернизира съществуващото
механично пречистване и ще се изгради биологично стъпало за третиране на отпадъчните води. Подмяната на водопроводната мрежа по трасето на канализационна инфраструктура ще намали загубата на питейна вода с 35 на сто и многобройните разкопавания за отстраняване на аварии, обясниха от пресцентъра на общината.

Последвайте канала на

БТА
1824 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини