Гроздан Караджов: Слуховете за моето оттегляне от политиката са силно преувеличени

  • 08 май 2024 12:29

  • 587
  • 0
Гроздан Караджов: Слуховете за моето оттегляне от политиката са силно преувеличени
© МРРБ

Гроздан КараджовГроздан КараджовГроздан Караджов е роден на 14 декември 1966 г. в гр. Стара Загора. Завършва английската езикова има активна обществена и политическа кариера, той е юрист по образование. Беше вицепремиер и министър на регионалното развитие и благоустройството в кабинета “Петков”, а в последните състави на парламента – депутат от квотата на ИТН.

Слуховете за моето оттегляне от политиката са силно преувеличени

Трябва да си призная, че никога не съм предполагал, че моето оттегляне от парламента ще предизвика толкова коментари и спекулации. Благодаря на всички, които са оценили моите усилия. За съжаление на ”доброжелателите” – тук няма нито скандал, нито интрига.

За мен депутат не е професия, напротив, политиката е възможност да бъда полезен на обществото.

Присъствието ми в миналия парламент показа, че просто там не ми е мястото.

За мен като юрист бе истинско мъчение да гледам как всекидневно правото се извращава, а законодателството – осакатява. Не мога да приема налагането на идиотски промени, пробутването на лобистки поправки, пренаписването на един закон през преходните и заключителните разпоредби на друг. За мен това са порочни практики, които трябва да бъдат прекратени.

Но колкото и да се опитвахме с колегите от ИТН да се противопоставим или поне да поправим някои от най-безумните законодателни идеи, не успяхме. Всички видяха как почти всяка седмица се занимавахме с поправка на поправката на поправката на поправката на законите на управляващите...

Всички видяха диктата на една некадърна, но амбициозна сглобка. И всички видяха вредите, които са много повече от ползите.

Ще се радвам, моите колеги от ИТН, които станат депутати в следващия парламент да продължат битката и успеят да се преборят.

Това, че аз не съм в листите обаче, не означава, че се отказвам от политиката. Напротив - в разговора си със Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в изрично отбелязах, че съм признателен и оставам с него в битката! Ще продължа да работя с ИТН с всичко което знам и мога, и винаги когато имат нужда от моята експертиза. Мисля, че заедно направихме много полезни неща, водихме много смислени битки и ни предстоят още съвместни начинания, с които да се опитаме да променим България и да я направим едно по-добро място за живот. И за нас, и за нашите деца.

Последвайте канала на

Аделина Делийска
587 0

Свързани новини

Водещи новини