Расте недоволството срещу реорганизацията на движението в центъра на София

  • 07 май 2024 09:54

  • 1177
  • 4
Расте недоволството срещу реорганизацията на движението в центъра на София
© Bulphoto, архив

Продължава да расте недоволството срещу реорганизацията на движението по бул. "Патриарх Евтимий" в центъра на София, което ще доведе и до намаляване на паркоместата в района.

За тази вечер е насрочен и поредният протест на живеещите в района, които се заканиха да изразяват недоволството си всяка вечер докато не бъдат чути исканията им.

Недоволство предизвика и новата организация по бул. "Витоша", където активните ленти за движение също станаха две, а в останалите вече са предназначени за косо паркиране.

"Това ще донесе огромни тапи, огромни задръствания за целия район, за целия център. Никой не ни чува, повтарят се едни и същи изтъркани клишета, че си искаме нашите паркоместа, не е това. Искахме диалог, диалог ни беше отказан. Този инат, който не прекъснато се повтаря, защото в момента всичко се прави на инат, започва да ни води други мисли - тогава колко ще струва този проект, колко ще струва това, което виждаме на софиянци. И другата теза, която ни казват - ако не е ефективно ще го премахнем, тогава колко ще струва премахването", Венцислав Ванчев, организатор на протестите, цитиран от БНТ. 

От общината са категорични, че промените са били обсъдени с живеещите в района, а целта е да се намали ползването на автомобили в центъра.

Борисов от "Спаси София": Само с 50 намаляват паркоместата заради новата организация на движение в центъра на София

"Всички искания на живущите са взети под внимание още преди проектирането през годините, така че имаме един балансиран проект, който само реорганизира местата за паркиране с минимална намеса, но най-вече създаваме ринговия булевард и такава организация на движение, която трябва да служи за такъв рингов булевард, т.е. да провежда трафика, а не да го задържа", обясни Илиян Павлов, заместник-кмет по транспорта в Столична община.

Проектът на общината предвижда да бъдат изградени бус лента и две велоалеи, като на пътя остават две активни ленти за движение на коли и една лента за спиране.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1177 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.05.25 | 06:39

4
❤️ Г­о­­р­е­­­щ­­и­ ­м­­о­­­м­­­и­­­ч­е­т­­­а­­­ ­­­в­­и­­­ ­­о­­­ч­­­а­к­­­в­­а­­т ­­-­­­ X­­­1­­­8­­­.­­­F­U­N
Неутрален

2024.05.07 | 10:42

2
скоро правим контрапротест

2024.05.07 | 11:17

3
Малки пе дерастчета
кореняк софиянец

2024.05.07 | 10:32

1
Реват 15 души в кооперациите по Попа, дето са си обърнали гаражите на магазини.

Добави коментар

Водещи новини