Дядо Николай: Моля се възкръсналият от гроба наш Господ и спасител Иисус Христос да дари на всички душевно спасение

  • 05 май 2024 13:33

  • 788
  • 3
Дядо Николай: Моля се възкръсналият от гроба наш Господ и спасител Иисус Христос да дари на всички душевно спасение
© Булфото, архив

"Моля се възкръсналият от гроба наш Господ и спасител Исус Христос да дарува на всички вас благоденствие, здраве, мир и душевно спасение!" С тези думи се обърна към събралите се в църквата "Света Марина" пловдивският митрополит Николай в края на пасхалната служба. Преди това той прочете синодалното послание на Възкресение.

"Дивен и велик, прекрасен и безценен е всеки един дар, с който Човеколюбецът Бог обдарява Своето най-висше и любимо творение – човека, когото Той сътвори по Своя свят образ и когото предназначи да достигне и до богоуподобяването. Безбройни са Божиите дарове за нас, но най-голям и най-щедър измежду тях е дарът на Възкресението. Победата над смъртта, която Богочовекът Господ наш Иисус Христос удържа над мрака и цялата всепоглъщаща и губителна сила на злото, е кулминацията, най-висшата и категорична изява на Божията любов към нас и към цялото творение", се казва в обръщението на синода.

Епископ Пахомий: Църквите навсякъде бяха пълни, младите осъзнават смисъла

В църквата "Света Марина" бяха настоящият кмет на Пловдив Костадин Димитров и предшественикът му Здравко Димитров. По време на службата от лявата страна на митрополит Николай стоеше произведеният от него в архонт бизнесмен Георги Гергов, а от дясната - игуменът на Бачковския манастир епископ Сионий. 

Последвайте канала на

Теодора Павлова
788 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.05.05 | 18:32

3
Агент поп Николай:Надявам се на нов Кадилак, Ролекс .
ристе

2024.05.05 | 15:57

2
Мутра в расо!!!!!!!
Нено

2024.05.05 | 15:57

1
Карай си Мерцедеса носи си Ролекса

Добави коментар

Водещи новини