Водещите новини! 23 партии и 11 коалиции ще участват в изборите. Какво разказа журналистът, нападнат от служител на НАП (и още…)

  • 24 април 2024 18:55

  • 1072
  • 1
Водещите новини! 23 партии и 11 коалиции ще участват в изборите. Какво разказа журналистът, нападнат от служител на НАП (и още…)
© Getty Images/Булфото/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 24 април   

 

В 17 часа изтече срокът за подаване на документите за европейските и предсрочните парламентарни избори в Централната избирателна комисия.

Вотът 2 в 1 ще се проведе на 9 юни.

23 партии и 11 коалиции ще участват в изборите 2 в 1

***


„Прецених, че е по-опасно сбиване, защото, ако му нанеса средна или тежка телесна повреда, сега щях да бъда обвиняем за убийство, а там е 3 - 5 години по Наказателния кодекс. В този момент прецених, че искам да туширам този конфликт", обясни той защо е извадил законно притежавания си пистолет.

И разказа какво и как се е случило, след като днес bTV публикува целия запис без звук и вече е очевидно, че Димитър Стоянов е бил нападнат.

Журналистът Димитър Стоянов: Имах два избора - или да го ритам, докато шава, или да туширам конфликта

***


Шефът на СДВР: Пистолетът на журналиста Димитър Стоянов е законен

***


По думите му служителят на НАП е станал жертва на брутална агресия и арогантност, демонстрирана на улицата от страна на Стоянов.

Спецов: Истинските журналисти не се разхождат с пистолети в джоба и не нападат хора

***


Видеа как бившият вътрешен министър Бойко Рашков се ядосва на журналисти преди и след заседанието на временната комисия за Агенция "Митници" взривиха социалните мрежи. Главни действащи лица в тях са журналистите Симон Милков и Николай Караколев. В единия случай Рашков замахва с чадър срещу снимащия го оператор, в другия изглежда, че бута телефона от ръката на Караколев.

Бойко Рашков в схватка с журналист, размахва му чадър: Ще те млатна, бе, ей!

***


„Ние работихме в името на конкретни институционални реформи, които бяха осуетени, защото бяхме закарани на избори, за да не бъдат довършени тези реформи. Именно заради тези реформи се явяваме на избори сега и ще търсим мнозинство, което е готово да ги извърши“.

Христо Иванов не изключва мнозинство с ГЕРБ след изборите в името на важните реформи

***


В Бургас започна същинското строителство на детска болница. Тя ще играе ролята на филиал на националната педиатрия в София, но по всичко личи, че морския град ще бъде първи. В столицата дългогодишната сага с теренът и структурата на педиатрия, забави процеса.

В Бургас започна изграждането на детска болница

***


Израелските Въоръжени сили  (ЦАХАЛ) мобилизираха две допълнителни бригади от резервисти за евентуална сухопътна операция в град Рафах в южната част на ивицата Газа (палестинския анклав на брега на Средиземно море, близо до границата с Египет), предаде ДПА, като се позова на изявление на израелската армия от днес.

Израел мобилизира още две бригади от резерва за евентуална операция в град Рафах

***


Коварна невидима опасност дебне хората в Курганска област в Русия, на 1700 километра източно от Москва. Огромните наводнения в страната не само заляха десетки хиляди къщи и обърнаха в бягство стотици хиляди хора - те сериозно застрашават реколтата, а сега вече се говори и за радиоактивна опасност. 

Радиоактивна кал залива Русия след наводненията

***


„Йерусалим или ще стане руски град, или няма да го бъде", това заяви руският философ Александър Дугин, считан за идеолог на режима на Владимир Путин", предаде израелската медия Детали.

„Авторът на неоимперската доктрина на Москва написа в руска социална мрежа: „Йерусалим е майката руските градове. Той или ще стане руски град, или няма да го бъде. Този, който овладее Йерусалим, ще стане руски цар, а руският цар е цар на всички царе", посочи още медията.

По-надолу в изказването си Дугин споделя, че „Не трябва да се изключва и вероятността нападението срещу "Крокъс сити хол" да е плод на взаимодействие между Израел и „Ислямска държава – Хорасан““; както и заявява: „Биби (прякор на министър-председателя) унищожава всичко, което види пред себе си“.

Идеологът на Владимир Путин: Или Йерусалим ще стане руски град, или няма да го бъде

***


Патриархът на Москва и цяла Русия забрани Димитрий Сафронов, свещеник на московската църква "Покров на Света Богородица", да изпълнява задълженията му за три години, понижи го в ранг и му отне расото и кръста.

Сафронов е отслужил панихида за Навални, бил е на погребението заедно със семейството на Навални и след това е отслужил панихида през март.

Сафронов също така е съподписал писмо до руското правителство с молба тялото на Навални - което местните власти първоначално отказаха да освободят - да бъде предадено на семейството му и да им позволи да го погребат според християнската традиция. Преди смъртта си Навални няколко пъти публично говори за вярата си.

Заради отслужена панихида: Руският патриарх отне расото и кръста на свещеник

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
1072 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ддд

2024.04.24 | 23:15

1
гявурите се бият помежду си

Добави коментар

Водещи новини