Водещите новини! Политическо напрежение: Президентът покани на среща Главчев. Израел удари Иран (и още…)

  • 19 април 2024 13:21

  • 1021
  • 1
Водещите новини! Политическо напрежение: Президентът покани на среща Главчев. Израел удари Иран (и още…)
© Getty Images/Булфото/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 19 април   

 

Румен Радев покани на разговор Димитър Главчев след като той поиска външният министър Стефан Димитров да бъде сменен с Даниел Митов, а земеделският Кирил Вътев с шефа на фонд "Земеделие" Георги Тахов.

Политическо напрежение: Президентът покани на среща Главчев

***


Служебният премиер Димитър Главчев призна, че „няма план Б“, след като Даниел Митов отказа предложението да заеме поста на служебен външен министър.

„Отговорността за външния министър вече е на президента“, заяви по-рано пред медиите Митов.

Според Даниел Митов с отказа да издаде указ за назначаването му на поста президентът Румен Радев не е издържал теста за геополитическата му ориентация.

Главчев след отказа на Митов да стане външен министър: Нямам план Б

***


Даниел Митов оттегли съгласието си да бъде назначен за външен министър в служебното правителство на Димитър Главчев. Това съобщи самият той пред журналисти в парламента.

Даниел Митов отказа да бъде външен министър и отсече: Президентът Радев не издържа теста

***


„Всеки ден си беше борба. Тази идилия, която се опитват да ни пуснат като мъгла - как ние много сме се разбирали, е пълна глупост. 

Това е истината. Историята със счупената маса, която сте чули, аз бях там. 

Кирил Петков счупи масата в кабинета на Борисов, защото Борисов започна да говори някакви лъжи. Всеки ден се борехме, за да можем да вървим по пътя, който беше важен за нас“.

Денков: Борисов почна да лъже и Кирил Петков му счупи масата

***


Ситуацията с разпространението на коклюш у нас продължава да се усложнява. bTV научи, че вече има първи смъртни случаи – на бебета от Кюстендил.

Според информацията децата все още не са били във възраст, в която е можело да им се приложи ваксина.

Първи смъртни случаи от коклюш у нас?

***


Мъже стреляха с пистолет от кола в Пловдивско, съобщиха от полицията.

На 18 април патрул е бил насочен към сигнал за произведени изстрели във въздуха от преминаващ автомобил в участъка между Цалапица и Стамболийски.

Мъже стреляха с пистолет от кола в движение

***


Израелски ракети удариха обект в Иран, съобщи телевизия Ей Би Си нюз късно в четвъртък, позовавайки се на американски официален представител, предаде Ройтерс.

Иранската информационна агенция Фарс съобщи, че е била чута експлозия на летището в иранския град Исафахан, но причината за момента не е известна. 

Няколко полета над иранското въздушно пространство бяха отклонени, съобщи Си Ен Ен, информира БТА.

В събота вечерта Иран изстреля стотици дронове и ракети в ответен удар след удар по посолството му в Сирия, за който Техеран подозира Израел.

Израел удари Иран

***


Израел няма да поеме публично отговорност за удара тази нощ по обект в централната част на Иран, това написа вестникът от Еврейската държава „Джерузалем пост".

Източници от израелските служби за сигурност и от правителството на Бенямин Нетаняху са казали за изданието, че причините за това са "стратегически".

„Джерузалем пост" цитира следните думи на своите източници: „Око за око, зъб за зъб. Израел отвърна там, откъдето беше атакуван".

В. "Джерузалем пост": Израел няма да поеме публично отговорност за удара в Иран тази нощ

***


„Вчера проиранските милиции в Ирак са започнали да преместват въоръженията си в Сирия, заедно с бойци“, посочи анлизаторът.

Халаф: САЩ са били информирани 48 часа преди атаката по Иран

***


„Иранската полуофициална информационна агенция Тасним, която е близка до елитното военизирано подразделение Корпус на стражите на Ислямската революция (КСИР), публикува тази сутрин видео от централния град Исфахан“, предаде Би Би Си.

„На кадрите се вижда мъж, който стои близо до Исфаханския атомен център и показва часовника си, на който има гайгеров брояч. Уредът отчита нормално ниво на радиация. „Атомният център не е засегнат (след израелската така снощи)", казва той, цитиран от британската медийна корпорация.

Иран показа видео от Атомния център в Исфахан

***


Стратегически бомбардировач Ту-22М3 се е разбил  в южния Ставрополския край днес сутринта, съобщи  агенция Интерфакс, цитирана от руското министерство на отбраната, предаде Ройтерс.

Министерството съобщи, че четиримата пилоти на бомбардировача са катапултирали,  и трима от тях са били спасени. Продължава издирването на четвъртия член на екипажа.

Руски стратегически бомбардировач Ту-22М3 се разби край южния град Ставропол

***


Почти половината от големите китайски градове потъват заради добива на вода и нарастващото тегло на бързото им разрастване, твърдят изследователи.

Някои градове потъват бързо, като в един от шестте потъването е с над 10 мм годишно.

Бързата урбанизация на Китай през последните десетилетия означава, че сега се извлича много повече вода за нуждите на хората, казват учените. В крайбрежните градове това пропадане заплашва милиони хора с наводнения, тъй като морското равнище се покачва.

Многомилионните градове в Китай потъват

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
1021 1

Коментари 1

Добави коментар

2024.04.19 | 16:41

1
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим.====> use.my/sman

Добави коментар

Водещи новини