Отец Стилиян Табаков: Поклонническото пътуване е изживяване за душите и сърцата

  • 17 април 2024 12:26

  • 205
  • 0
Отец Стилиян Табаков: Поклонническото пътуване е изживяване за душите и сърцата
© Фейсбук

"Великден – празникът на празниците, празникът и тържеството на Възкресението, тържеството на живота над смъртта". Така описа наближаващия празник пред БНР отец Стилиян Табаков от Поклонническо-просветния център "Св. Йоан Рилски".

"В навечерието и по време на големи празници, а за нас Възкресението е празникът на празниците – тогава Господ изпраща върху човеците много благодат, много спокойствие, една тънка радост, една съвсем тиха еуфория, която обгръща сърцата и душите ни и дава в човека добри чувства и вибрации. Всичко това е от Бога, за да можем ние да обърнем внимание за смисъла на празника, който ще идва, за смисъла на човека - как като човешко същество стои пред Твореца и пред най-голямата любов, защото нашият Творец е най-голямата любов, която съществува в света, с неговата милост, с благодатта, която пуска върху нас", коментира той.

Митрополит Антоний: Митрополит Николай е показал на дело какво е направил с твърда вяра и любов

По думите му поклонничеството е много голямо изживяване:

"Това е изживяване не само с очите и ушите, но и с душите и сърцата. По време на едно поклонническо пътуване всички сетива на един поклонник са отворени и Господ дава радост на хората, които пътуват".

Постоянно разширяваме кръгозора на нашите пътувания, подчерта свещеникът в интервю за предаването "Хоризонт до обед" и отбеляза, че страната ни е изключително богата на поклоннически места.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
205 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини