Водещите новини! „Зелено движение“ напуска ПП-ДБ. Министър Запрянов: Трябва да направим всичко възможно, за да помогнем на Украйна да победи

  • 15 април 2024 19:05

  • 1095
  • 6
Водещите новини! „Зелено движение“ напуска ПП-ДБ. Министър Запрянов: Трябва да направим всичко възможно, за да помогнем на Украйна да победи
© Getty Images/МО/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 15 април   

 

„ПП „Зелено движение“ взе решение партията да се яви на изборите за Европейски парламент и Народно събрание на 9 юни във формат, различен от коалицията "Продължаваме промяната—Демократична България"“.

„Настоящият формат се доказа като недостатъчно ефективен за защитата на демократичните принципи и отстояването на ключови за България реформи. Гласуването на Националния съвет бе предшествано от широко допитване до членовете на партията, което също показа подкрепа за явяването извън ПП-ДБ. 

Решението на партията е за самостоятелно явяване или в друг коалиционен формат. Зелено движение традиционно привлича широко участие на граждански активисти в листите си“.

"Зелено движение" напуска ПП-ДБ и се явява самостоятелно на изборите

***


„Изцяло приети сме в Шенген. Ако няма изненади, до края на годината вече ще имаме дата“, сигурен е той.

„Ако нещо ще остане в историята, със сигурност ще бъде приемането в Шенген", подчерта акад. Денков.

Акад. Николай Денков: До края на годината ще имаме дата за Шенген по суша

***


„Избори 2 в 1 беше най-добрият вариант. Очаква се на тях да излязат да гласуват само твърдите партийни ядра, защото останалите са отвратени. 

Аз също съм отвратен, но ще гласувам“. 

Това заяви математикът проф. Михаил Константинов в ефира на NOVA NEWS.

Проф. Константинов: На изборите 2 в 1 ще гласуват само твърдите ядра, всички останали са отвратени

***


ЦИК одобри слоган, лого и първия от поредицата видеоклипове на разяснителната кампания за изборите „две в едно“ на 9 юни т.г. на днешното си заседание. Членовете на комисията решиха, че слоганът ще е „Избираме заедно“.

ЦИК одобри слоган и лого на разяснителната кампания за изборите „две в едно“ през юни

***


„Ние ще продължаваме да бъдем солидарни с Украйна и нейния народ в усилията им да противодействат на незаконната и нелегитимна руска агресия, колкото е необходимо. Уверявам ви, че помощта за Украйна ще остане във фокуса на отбранителната ни политика по време на мандата на сегашното служебно правителство“.

Това каза министърът на отбраната Атанас Запрянов днес, 15 април, по време на Втората конференция, посветена на сигурността в Черно море.

Министър Запрянов: Трябва да направим всичко възможно, за да помогнем на Украйна да победи

***


Калин Стоянов: Скандалът с Живко Коцев нанесе тежка репутационна щета на МВР

***


„Палестинската кауза има голямо значение за легитимността на властите в Иран, а не трябва да забравяме и за атаката срещу иранското консулство в Дамаск. 

Тук говорим за брутално нарушаване на всички международни норми.

Стремежът на иранските власти беше да отговорят премерено, така че да не предизвикат мащабен отговор с участието на САЩ. Иран се старае отговорът да е в едни рамки. В момента топката е в полето на Израел – дали ще предприеме отговор или не“.

Стефан Тафров: Израел се справи блестящо с атаката на Иран

***


Съюзниците на Израел, включително Франция, Германия и Великобритания призоваха еврейската страна да се въздържа от действия, които биха повишили напрежението в региона. Русия и Китай, които има по-близки отношения с Иран, също призоваха за сдържаност.  

А генералният секретар на ООН Антониу Гутериш заяви, че светът не може да си позволи повече войни: „Близкият изток е на ръба. Хората в региона са изправени пред реална заплаха от унищожителен пълномащабен конфликт“.

Съюзниците на Израел го призоваха да избягва ескалация на напрежението

***


Израел нареди прехвърляне на военни в ивицата Газа. Ще атакува последния голям град, контролиран от Хамас?

***


Атаката на Иран срещу Израел не е символична, тя е координирана с Москва. Това заяви в ефира на Дарик преподавателят по политология в Софийския университет доцент Искрен Иванов.

Доц. Иванов поясни, че ако се стигне до пълномащабна война в Близкия Изток, вероятно помощта за Украйна от страна на Вашингтон ще отиде на заден план.

Доц. Искрен Иванов: Атаката на Иран срещу Израел е координирана с Москва

***


Реакциите след нападението на Иран срещу Израел

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
1095 6

Коментари 6

Добави коментар

2024.05.25 | 07:33

6
❤️ Г­о­­­р­е­­­щ­­и­ ­­­м­о­м­и­ч­е­т­­а­ ­­­в­­и­ ­­о­­­ч­­а­­к­­­в­­­а­­т ­­-­­­ X­­­1­­8­.­­F­­U­N
Ленин

2024.04.16 | 00:27

5
Смешник сменя олигофрен....четете бе....не само ВИНЕТУ..

2024.04.15 | 22:47

2
Нищо НЯМА ДА ПРАВИМ УКРАЙНА ДА ПОБЕДИ. ТОЧНО ОБРАТНОТО Е ПРАВИЛНО. ЕЗИЧНА ТЕРИАНСКА - ЖИВОТИНСКА ХАЗАРИЯ - УКРАЙНА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ДЕМИЛИТАРИЗИРАНА И ДЕНАЦИФИЦИРАНА!

2024.04.16 | 00:00

4
Точно така !!!

2024.04.15 | 22:49

3
Ако иcкатe да опитaтe нeщo нoво в ceкca, тoгавa ви съвeтвaм кaпсyли, коитo са по-мoщни от Bиaгpa и вcякaкви aнaлози, тoвa е пpoсто бoмбa в cвeта на ceкca и оcвен тoва е aбсолютнo бeзопaсно на вcяка възpаст, пpочетeтe сaми на кaквo са cпоcобни:---> use.my/bman
Българин

2024.04.15 | 19:38

1
Запрянов отивай на фронта бе,там имат нужда от такива като теб

Добави коментар

Водещи новини