Жители на 5 пловдивски села и Пазарджик излязоха на протест

  • 14 април 2024 20:05

  • 7261
  • 2
Жители на 5 пловдивски села и Пазарджик излязоха на протест
© Novini.bg/ Canva

Жители на 5 пловдивски села, в които има кариери за добив на инертни материали, излязоха на протест срещу готвените законови промени, улесняващи процедурите за концесии на големите инвеститори, предаде БНТ.

По-късно и жители от Пазарджишко се включиха в обявения за днес Национален протест. Жители на селата Паталеница и Ветрен дол се обявиха против готвените законодателни промени в Закона за околната среда и този за устройство на териториите.

Жители на три пазарджишки села пред протест заради план за кариера

Хората са притеснени, че след промените областните управители по места ще променят общите устройствени планове на общините и по този начин има риск плодородни земеделски земи да се превръщат в кариери за добив на инертни материали.

Според друга промяна ОВОС-ите за концесиите за кариери ще имат по-дълъг срок на действие, което според природозащитници е пагубно за природата. Само преди дни жители на Паталеница и Ветрен дол организираха общоселско събрание и подписка Против изграждането на кариера за добив на пясък и чакъл в близост до двете населени места.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
7261 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 07:36

2
❤️ Г­о­­р­­­е­­­щ­­и­ ­­­м­о­м­­­и­ч­­­е­т­а­ ­­в­и­­ ­­­о­­­ч­а­­­к­в­­а­т ­­­-­­ X­­1­8­­.­­F­­­U­N

2024.04.14 | 21:20

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> do.my/bmaca

Добави коментар

Водещи новини