Водещите новини! Въоръжени патрули излязоха по улиците на София. Без военен парад за 6 май (и още…)

  • 10 април 2024 19:03

  • 1940
  • 4
Водещите новини! Въоръжени патрули излязоха по улиците на София. Без военен парад за 6 май (и още…)
© Getty Images/Булфото/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 10 април   

 

За спокойствието на столичани и опазването на обществения ред продължават да се грижат въоръжени патрули.

По обед те обикаляха по оживения булевард "Витоша", съобщава Булфото.

СНИМКИ 

Въоръжени патрули наблюдават реда по столичните улици

***


„СГП изпълнява Европейска заповед за разследване /ЕЗР/, издадена от съдия-следовател на първата инстанция в гр. Антверпен, Кралство Белгия“.

От СГП с подробности за днешната акция в офисите на Настимир Ананиев

***


Настимир Ананиев на няколко пъти подчерта, че атаката е с политическа окраска, тръгнала от "жълто-кафявата бухалка ПИК". 

„Имам само един офис. Той е на бул. „Александър Стамболийски“. Другият офис, предполагам, че е на счетоводителя, който в момента обслужва тези белгийски дружества. Абсолютно никога не съм работил и нямам нищо общо с ул. „Парчевич“ – нито фирмата, нито офисът са мои“, подчерта депутатът.

Ананиев се поинтересувал кои са белгийските фирми, които разследват, не каква е дейността им

***


Военен парад на 6 май по повод Деня на храбростта и празника на българската армия няма да има. Това е решило ръководството на Министерството на отбраната, предава "24 часа". 

Причината съвпадането с честването на великденските празници. Великден тази година се пада на 5 май.

Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов подчерта, че се дава приоритет на общонационалното честване на Великденските празници.

„На 6 май на Паметника на Незнайния воин ще проведем само церемония. Не планираме да правим парад с техника и личен състав. Ще оставим хората да отдадат почит първо към нашия Бог, а после военните ни задължения", посочи Запрянов.

Без военен парад за 6 май

***


През 2016 година те сключили граждански брак. 

Жената два пъти подавала молби за развод до районния съд, които впоследствие оттегляла. В началото на 2024 година Д.М. подала молба до районния съд за издаване на заповед за защита от домашно насилие. 

Малко по-късно тя оттеглила молбата, като издадената заповед за незабавна защита била обезсилена и делото било прекратено.

Шест пъти е намушкана убитата жена в Червен бряг, два пъти подавала молби за развод

***


Момчето е с криминални регистрации. След разследване той е установен и е привлечен като обвиняем. Наложен му е постоянен арест.

17-годишен заплаши с пистолет майка си в центъра на София

***


На 4 април в Пловдив паяк вдига кола на служител на автомобилната администрация, по-късно той пък  сваля номерата на репатрака, съставя акт на водача, взема му книжката. Случаят е детайлно разказан в пловдивските, а и в национални медии.

Във вторник от министерството на транспорта съобщават, че е приключила вътрешната проверка на действията на служителите на ОО „Автомобилна администрация" - Пловдив по време на инспекция на специализиран автомобил за принудително преместване, собственост на ОП „Паркиране и репатриране" към община Пловдив.

ИА "Автомобилна администрация": Паякът в Пловдив е санкциониран неправилно

***


Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви в интервю пред Politico, че не се нуждае от "примитивни“ идеи от кандидата за президент на САЩ Доналд Тръмп за прекратяване на войната с Русия.

Държавният глава отбеляза, че е готов да изслуша предложенията на Тръмп за прекратяване на войната, но по думите му "ако те се състоят в това просто да се откажем от нашите територии, то те са много примитивни“.

Зеленски: Не ми трябват "примитивните" идеи на Тръмп за прекратяване на войната

***


Швейцарският Федерален съвет одобри днес участието на страната в европейската инициатива „Небесен щит“, целяща да изгради интегрирана система за противовъздушна и противоракетна отбрана (ПВО и ПРО) на континента, съобщи Ройтерс, цитирани от БТА.

Неутрална Швейцария се присъедини към европейската инициатива за ПВО „Небесен щит“

***


Ускоряването на притока на инвестиции, трансформацията на пазара на труда, ефективността на реалния сектор и бързото развитие на инфраструктурата могат да допринесат за издигането на руската икономика до първите четири най-големи икономики в света до 2030 г. Това заяви министър-председателят Михаил Мишустин, цитиран от ТАСС.

До 2030 г. Русия трябва да бъде една от четирите най-големи икономики в света по паритет на покупателната способност. Разбира се, трябва да действаме бързо и в различни посоки“, посочи той.

Русия обяви амбициозна цел: Да изведе икономиката си до топ 4 в света до 2030 г.

***


Крал Чарлз III получи първите банкноти с неговия образ като подарък в Бъкингамския дворец от управителя на Банката на Англия Андрю Бейли и главния касиер Сара Джон, предаде Би Би Си, цитирани от БНТ.

Банкнотите с неговия портрет ще влязат в обръщение през юни.

Подарък за краля: Чарлз III получи първите банкноти с портрета си

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
1940 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.05.25 | 07:45

4
❤️ Г­о­­­р­­е­­­щ­и­ ­­м­­­о­­м­­и­­­ч­­е­­­т­­­а­ ­в­­­и­ ­­о­­­ч­­а­­к­­в­­­а­­т ­­­-­ X­­1­­­8­­.­­­F­­U­­N
баба гицка

2024.04.10 | 21:36

3
лапам си го сам от ЯД......ПРЪЦ...МЯУУУУ.....УРУНГЕЛ......

2024.04.10 | 20:11

2
Жeна ми кyпи кaпки, които ми помогнаха да спpа да пия за пъpви път и да пpочиcтя тялото си. Отъpвете се от тази завиcимост, дoкато не е късно, ето тези кaпки----> do.my/alkotox
баба гицка

2024.04.10 | 19:59

1
НЯМА ПО-ГОЛЯМА ГЛУПОСТ, китай ще ги изяде за секунди, а янките си играят с ватенките, въобще СМЯХ - 1$=100рубли

Добави коментар

Водещи новини