Служителите в Областна администрация София заплашват със стачка заради ниските заплати

  • 08 април 2024 11:21

  • 332
  • 2
Служителите в Областна администрация София заплашват със стачка заради ниските заплати
© Novini.bg

Служители и работници в Областната администрация на София заплашват с безсрочна ефективна стачка, ако няма адекватно увеличение на заплатите им.

Те смятат, че увеличението на основните месечни заплати приети с Постановление № 79/03.04.2024 г. на Министерски съвет, е обидно.

Общото събрание на работниците и служители е изпратило искания до областния управител на София Вяра Тодева, както и до Министерския съвет за преговори съгласно Закон за уреждане на колективните трудови спорове (ЗУКТС).

Преговорите ще бъдат водени за максимален срок от 14 дни, считано от получаване на исканията.

Работещи в ИА "Автомобилна администрация" излизат на протест

Ако не се постигне споразумение в този срок, административните служители и работници заплашват с безсрочна ефективна стачка. Тя ще се изрази в преустановяване на работния процес след 11 часа всеки работен ден

В останалото време ще се преустанови работа изцяло, включително обслужване на граждани, регистриране на преписки и документи, процесуалното представителство по делата, възложени на Областния управител на София, както и тези, по които той или администрацията е страна, и организационно-техническата подготовка на предстоящите избори за народни представители за Народно събрание и за членове на Европейския парламент. 

Последвайте канала на

Калина Христова
332 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 07:55

2
❤️ Г­о­­­р­­­е­­щ­и­ ­­­м­о­­м­и­ч­е­т­­а­ ­в­­и­­­ ­­о­­ч­а­к­­­в­­­а­­т ­­­-­­­ X­­1­­­8­­.­­­F­U­N

2024.04.08 | 17:41

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> do.my/bmaca

Добави коментар

Водещи новини